Н У Х Т

Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті

10 october 2025

Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті

Днями здобувачі третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з організацією роботи барів в умовах одного з кращих закладів ресторанного господарства м. Києва, що стало цінним практичним доповненням до навчального процесу.

Виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», організоване лекторкою дисципліни Ольгою Пушкою, відбулося на базі концептуального закладу «Who&Why. Speakeasy bar».

Екскурсію баром провів бартендер закладу Артур Повар, магістр з готельно-ресторанної справи, випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Він ознайомив здобувачів освіти  з особливостями діяльності закладу, асортиментом напоїв, посудом, обладнанням та інвентарем, а також поділився тонкощами роботи бармена.

Who&Why. Speakeasy bar – заклад високого рівня обслуговування гостей, що пропонує широкий асортимент змішаних напоїв і коктейлів, понад 50% з яких є фірмовими. Артур поділився власним досвідом приготування заготовок у барі, згадавши заняття з харчової хімії в університеті, показав свою барну лабораторію, де створюються премікси та безліч основ фірмових коктейлів закладу.

Концепція Speakeasy bar передбачає створення таємного, ексклюзивного закладу з атмосферою американського «сухого закону», що характеризується прихованим входом, ретро-інтер'єром, класичними коктейлями та джазовою музикою. Такі бари створюють відчуття секретності та особливої спільноти, де відвідувачі потрапляють до світу ексклюзивних напоїв і камерної атмосфери.

Виїзні заняття на базі підприємств індустрії гостинності є важливою складовою вдосконалення освітньої програми, оскільки сприяють практичному зануренню здобувачів освіти в професійне середовище, розширюють їхні компетентності та формують реалістичне уявлення про сучасні стандарти роботи в галузі.

Вдячні нашому випускнику Артуру за активну участь у формуванні практико-орієнтованого освітнього середовища, сприяння професійному становленню здобувачів освіти та змістовне наповнення освітньої програми актуальним галузевим досвідом!

Published on: 10-10-2025
Read also:
Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови

Для вступників у магістратуру, які не змогли з тих чи інших причин скласти чи бажають перескласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, 27 липня 2021 року розпочалася реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Вона триватиме до 5 серпня. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів...

READ YOURSELF

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови 29 july 2021

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постд...

READ YOURSELF

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею 14 march 2025

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

READ YOURSELF

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 april 2019

Традиція, що дарує нові можливості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалася чудова традиція ділитися фото домашніх пасок, які студенти готували і прикрашали самостійно або разом із рідними. Ініціаторки заходу – доцентки кафедри, наставниці академічних груп 1-3 курсу. Випікання пасок до Великодня – важливе та відповідальне завдання, якому приділяють баг...

READ YOURSELF

Традиція, що дарує нові можливості 23 april 2025