Н У Х Т

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

15 october 2019

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів завітала випускниця 2006 року Оксана Шипуліна, що нині є власницею студії-кондитерської й із великим задоволенням навідує Альма матер і залюбки ділиться досвідом і родзинками улюбленої професії зі студентами.

15 жовтня її привело бажання привітати університет із 135-річчям з моменту заснування й подарувати майстер-клас із прикрашання тортів студентам першого і другого курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ).

Гостю представила заступник директора інституту Наталія Пушанко. Вона вручила фахівцю подяку дирекції ННІ ХТ за багаторічну співпрацю й активну участь у  практичній підготовці студентів.

Перш ніж розпочати свій майстер-клас, майстриня виступила перед студентами з мотивуючою промовою, у якій відверто розповіла, наскільки важливим і потрібним у її професійному становленні й зростанні виявилося навчання в університеті. Вона наголосила, що завжди готова приймати до себе у кондитерську наших студентів на практику, а також консультувати їх по всіх питаннях.

А далі почалося священнодійство. Не лише студенти, але й досвідчені викладачі кафедри затамувавши подих слідкували як кондитерська мастика у вправних руках перетворюється на квіти, як зі звичного білого шоколаду з’являються золоті сфери, як на торті «розквітають» троянди. Усі бажаючі могли долучитися до процесу й власноруч приготувати шоколадні полусфери, склеїти з них сфери, підготувати мастику й сформувати бутони троянд, розкатати, нарізати мастику та скатати стрічки для оздоблення. Сфери фарбувала за допомогою аерографа й вручну розписувала торт сама гостя. Вона ж показала, як зробити розкішний бант із мастики та як усі виготовлені деталі прикріпити до виробу.

Англійська техніка створення квітів, розпис торту вручну, лайфхаки щодо створення подібного кондитерського шедевра вдома й дегустація смачнючого торту – цей майстер-клас запам’ятається надовго!

Published on: 15-10-2019
Read also:
В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше

Фахівці нашого університету користуються заслуженим авторитетом і повагою серед колег за високий професійний рівень й вагомі здобутки. Їх праця високо оцінюється на самих різних рівнях – від державного до фахових і академічних інституцій. Ось і ще два наших колеги здобули заслужене визнання. У рамках наукового семінару, що відбувся на кафедрі тепл...

READ YOURSELF

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше 06 june 2019

Фахово про харчову промисловість: в гостях у студентів академік НААНУ

До Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ (ННІ ЕіУ) завітав директор Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, академік Національної академії аграрних наук України Микола Сичевський. Микола Петрович – випускник нашого університету, відомий вчений-економіст і знаний фахівець вітчизняної харчової промисловості. Він завітав, аби през...

READ YOURSELF

Фахово про харчову промисловість: в гостях у студентів академік НААНУ 31 may 2019

Вітання від Профкому НУХТ з Днем захисника України

Вітаємо з Днем захисника України! Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України. Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. Від усієї душі бажаємо вам доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, ...

READ YOURSELF

Вітання від Профкому НУХТ з Днем захисника України 14 october 2020

Кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми Еразмус+ напряму Жана Моне

Робота колективу університету в напрямку Євроінтеграції та вивчення кращих екологічних практик ЄС продовжується. Так само продовжується підтримка Європейською Комісією наших зусиль на цьому шляху. Щойно надійшли офіційні повідомлення з Брюсселю, що кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми ...

READ YOURSELF

Кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми Еразмус+ напряму Жана Моне 10 july 2023