Н У Х Т

Про особливості національних традицій святкування Великодня в Україні студентам Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

25 квітня 2019

Про особливості національних традицій святкування Великодня в Україні студентам Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

Писанку нині вважають зразком декоративно-прикладного мистецтва. Традиція розмальовувати писанки є практично у всіх народів. Українська писанка – найунікальніший витвір української культури. Вона є символом Великодня – свята, коли воскресає природа, коли відроджується все живе для продовження життя на землі.

24 квітня мешканці гуртожитку Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ завітали на виховний захід «Писанка мальована, з любов’ю подарована», щоб дізнатися  про особливості національних традицій, пов’язаних зі святкуванням Великодня в Україні.

Вихователі Наталія Дудіна та Світлана Дурнєва на зустріч запросили майстра ДНЗ «Подільський центр» ПТО Ольгу Остапович.

Викладач розповіла про знаки-символи писанок, демонструючи їх зображення на екрані за допомогою мультимедійного проектора. З’ясувалося, що орнаментів писанки безліч. Вони пов’язані з оспівуванням землі, небесних світил, води, знарядь праці, із звичаями та обрядами, з місцевою рослинністю.

А далі почалося феєричне дійство, коли кожний із присутніх, затамувавши подих, розписував писанку тонкою металевою трубкою-писачком, занурював яйце у різні фарби, щоб утворилось справжнє диво – Великодня писанка, символ життя, оберіг, невід’ємна частина Великоднього свята.

Колектив коледжу щиро вітає усіх зі Світлими Великодніми святами, зичить добра, злагоди, достатку.

 

Опублікований: 25-04-2019
Читайте також:
Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП

30 квітня за сприяння відділу працевлаштування випускників НУХТ і гарантки освітньо-професійної програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» Олени Подобій відбулася зустріч студентів спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» з представниками провідної міжнародної компанії ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП 02 травня 2025

Передзахисти кваліфікаційних робіт онлайн

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбувся передзахист кваліфікаційних робіт студентів 4 курсу спеціальності «Туризм» на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». У засіданні, що відбулось на платформі Zoom, взяли участь члени комісії, здобувачі освіти, а також їх наукові керівники. На початку засідання в.о завідувачки кафедри Ірина Анто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передзахисти кваліфікаційних робіт онлайн 29 травня 2020

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України!

Щиро вітаємо магістрантку другого курсу освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія») Марію Проценко з присудженням стипендії Президента України за вагомі наукові досягнення! Марія активно поєднує навчання з науково-дослідною роботою. Вона є учасницею студентського нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України! 01 жовтня 2025

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тож студентам-біотехнологам із груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Удимовича. На початку студентів оз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи 04 червня 2019