Н У Х Т

Про особливості національних традицій святкування Великодня в Україні студентам Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

25 квітня 2019

Про особливості національних традицій святкування Великодня в Україні студентам Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

Писанку нині вважають зразком декоративно-прикладного мистецтва. Традиція розмальовувати писанки є практично у всіх народів. Українська писанка – найунікальніший витвір української культури. Вона є символом Великодня – свята, коли воскресає природа, коли відроджується все живе для продовження життя на землі.

24 квітня мешканці гуртожитку Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ завітали на виховний захід «Писанка мальована, з любов’ю подарована», щоб дізнатися  про особливості національних традицій, пов’язаних зі святкуванням Великодня в Україні.

Вихователі Наталія Дудіна та Світлана Дурнєва на зустріч запросили майстра ДНЗ «Подільський центр» ПТО Ольгу Остапович.

Викладач розповіла про знаки-символи писанок, демонструючи їх зображення на екрані за допомогою мультимедійного проектора. З’ясувалося, що орнаментів писанки безліч. Вони пов’язані з оспівуванням землі, небесних світил, води, знарядь праці, із звичаями та обрядами, з місцевою рослинністю.

А далі почалося феєричне дійство, коли кожний із присутніх, затамувавши подих, розписував писанку тонкою металевою трубкою-писачком, занурював яйце у різні фарби, щоб утворилось справжнє диво – Великодня писанка, символ життя, оберіг, невід’ємна частина Великоднього свята.

Колектив коледжу щиро вітає усіх зі Світлими Великодніми святами, зичить добра, злагоди, достатку.

 

Опублікований: 25-04-2019
Читайте також:
До виготовлення парфумів і косметики долучилися гості кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на чолі з доцентами Оленою Подобій, Тетяною Бойчук і Світланою Ковальовою радо вітав на Дні відкритих дверей школярів – майбутніх студентів нашого університету. Для випускників шкіл студенти та магістранти провели майстер-класи «Як розробити  власний індивідуальний аромат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До виготовлення парфумів і косметики долучилися гості кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 09 жовтня 2018

23-й із 200: оприлюднений чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021»

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» оприлюднив чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021». При його складанні експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні і світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019. Рейтингування університетів Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

23-й із 200: оприлюднений чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021» 31 травня 2021

Інноваційні навчальні практики на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

За підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка кафедра мехатроніки та пакувальної техніки продовжує цикл спеціалізованих лекцій від закордонних і вітчизняних фахівців. Кафедра займається підготовкою спеціалістів інженерно-технічного напрямку. За понад 90 років своєї навчально-методич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні навчальні практики на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 17 листопада 2023

Лайфхаки для здобувачів кафедри маркетингу від маркетологині ТОВ «Сахара»

Цикл гостьових лекцій для здобувачів кафедри маркетингу продовжила маркетологиня ТОВ «Сахара» Лілія Коношенко. Тема виявилася неймовірно цікавою для студентів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки для здобувачів кафедри маркетингу від маркетологині ТОВ «Сахара» 28 листопада 2023