Н У Х Т

Про мистецтво сироваріння англійською

09 квітня 2021

Про мистецтво сироваріння англійською

Перегляд фільмів англійською мовою – чудовий спосіб отримати знання та вдосконалити вміння сприймати автентичну професійно орієнтовану інформацію іноземною мовою.

У рамках Movie Club на платформі Zoom відбулася зустріч зі здобувачами вищої освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій із метою перегляду фільму «The Art of Cheese Making».

Модераторкою зустрічі стала викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко. До початку перегляду вона звернула увагу студентів на можливі незнайомі лексичні одиниці, що допомогло не лише краще зрозуміти зміст фільму, а й розширити їх словниковий запас у рамках теми, що вивчається (Milk and Dairy Products).

Під час перегляду фільму здобувачі отримали великий обсяг інформації про виготовлення сиру: етапи виробництва, усунення патогенів, особливості дозрівання різних видів сиру, критерії оцінювання готового продукту. Після перегляду першокурсники обговорювали особливості виготовлення сирів. 

Опублікований: 09-04-2021
Читайте також:
Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

28 жовтня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція на тему «Гідроліз крохмалю: сутність процесу, продукти, використання в харчових технологіях», яку у рамках вивчення дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 3» прочитав для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології» к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій 29 жовтня 2024

Сучасні аспекти перероблення горіхів на гостьовому лекторії технологині-практика

27 листопада 2024 року на кафедру технології консервування з гостьовою лекцією «Сучасні аспекти перероблення горіхів» завітала головна технологиня ПрАТ «Укроптбакалія» Таїсія Колеснікова. Здобувачі освіти дізналися про актуальні технології перероблення ліщини, мигдалю та арахісу, зокрема про їх первинне та вторинне оброблення. Лекторка детально ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні аспекти перероблення горіхів на гостьовому лекторії технологині-практика 28 листопада 2024

Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес

Дія. Бізнес – масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України у лютому 2020 року. З травня 2021 року проєкт реалізується Мінцифрою спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту. 2 листопада 2023 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес 03 листопада 2023

Вчені НУХТ – світовій спільноті: цінні інсайти здорового харчування

Нині відомо, що дикорослі рослини вони є джерелом важливих для здоров’я сполук – фенолів, флавоноїдів, антиоксидантів, вітамінів, мікроелементів, харчових волокон. При їх додаванні підвищується функціональність і смак традиційних м’ясних, хлібних, кондитерських виробів і напоїв. Їх компоненти є природними емульгаторами, стабілізаторами та загусника...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчені НУХТ – світовій спільноті: цінні інсайти здорового харчування 13 жовтня 2025