Н У Х Т

Про ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах на відритій лекції професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

28 листопада 2018

Про ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах на відритій лекції професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 листопада 2018 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася відкрита лекція «Ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах» професора, доктора, технічних наук Наталії Фролової з дисципліни «Біологічно активні речовини у технологіях аюрведичних харчових продуктів». На лекцію до колеги завітали завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, викладачі кафедри, представники деканату факультету.

Планом лекції був передбачений розгляд питань: загальна характеристика ліпофільних БАР, головне про прості ліпіди, складні ліпіди, вищі жирні кислоти, участь у синтезі простагландинів, ліпоїди (жироподібні речовини), раціональні співвідношення різних груп ліпідів в аюрведичних продуктах.

Студенти уважно слухали, конспектували та відповідали на питання лектора.

Присутні відзначили високий науковий рівень володіння матеріалом, систематичність і логічну послідовність, відповідність рекомендованим методикам викладення. Не зважаючи на те, що тема лекції не проста, професор Наталія Фролова зацікавила аудиторію наданою інформацією, пов’язаною зі спільною науковою галуззю – медициною – у питаннях, що стосуються функціонування людського організму. Крім високого рівня прочитаної лекції, можна відзначити доброзичливість лектора, повагу і такт до аудиторії. Також були використані інноваційні технології, мультимедійні засоби. 

Опублікований: 28-11-2018
Читайте також:
Новий ресурс для навчання, досліджень і професійного розвитку

Науково-технічна бібліотека університету повідомляє, що з грудня 2024 року спільнота НУХТ має доступ до сучасного оnline-сервісу «Будстандарт». Цей ресурс дозволяє швидко знаходити актуальну інформацію про нормативні документи за галузевими напрямами (харчова промисловість, будівництво, охорона праці, пожежна безпека, екологія тощо). Щоб отримати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий ресурс для навчання, досліджень і професійного розвитку 02 січня 2025

Лекційно-лабораторний практикум для третьокурсників від фахівця «Пріоріті Інтернешенл»

26 березня 2025 року для бакалаврів третього курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у межах вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів» за ініціативи професорки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірини Шевченко начальником відділу збуту компанії «Пріоріті Інтернешенл» Іва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекційно-лабораторний практикум для третьокурсників від фахівця «Пріоріті Інтернешенл» 28 березня 2025

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування формують майбутній контингент груп англомовного проекту

Показником діяльності будь-якого вищого навчального закладу є його популярність серед вступників. А, як відомо, впродовж кількох останніх років прослідковується тенденція до зниження показників прийому до майже всіх вишів. А ті навчальні заклади, які заздалегідь готуються до викликів часу, системно проводять просвітницьку діяльність із активною про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування формують майбутній контингент груп англомовного проекту 08 лютого 2018

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Студентка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Софія Бойко 7-8 червня 2022 взяла участь у саміті «Perspektywy Women in Tech Summit», що налічує більше 10 тисяч відвідувачів офлайн та онлайн, більше ніж зі 100 країн світу. Наша здобувачка долучилася до інших представниць з України, разом із якими продемонструвала, що і ми також рухаємось у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 10 червня 2022