На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбувся гостьовий лекторій «Крафтове виробництво м'ясопродуктів: досвід, можливості та перспективи розвитку» за участю власника крафтового бізнесу «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія.
Лекція відбулася в межах вивчення дисциплін «Інноваційні промислові та крафтові технології для HоRеCа» та «Інноваційні технології м'ясних та м'ясомістких продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса». Скориставшись можливістю, до зустрічі доєдналися бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів і кафедри туристичного та готельного бізнесу.
На засадах міжуніверситетської співпраці, з метою забезпечення академічної мобільності, до заходу долучились здобувачі освітньої програми «Крафтові технології» Державного торговельно-економічного університету з професоркою Тетяною Юдіною.
Зі вступним словом до учасників зустрічі звернулася гарантка освітньо-науково програми, доцентка Оксана Топчій, зазначивши, що проведення подібних заходів на кафедрі є традиційним і актуальним, адже отримані знання та досвід сприяють формуванню професійних компетентностей фахівців відповідно до сучасних вимог.
Тарас Парандій розповів студентам про історію створення власного бізнесу та динаміку його розвитку, про особливості виробництва крафтових м'ясопродуктів та їх просування в сфері HоRеCа і в туризмі, зупинився на проблемах і перспективах українських крафтовиків.
Цікавим і позитивним моментом зустрічі була можливість дискусійного обговорення проблематики, студенти не лише активно задавали запитання й отримували вичерпні відповіді, але й ділилися власним досвідом в обраній галузі. Гостьова лекція відбулася в творчій і дружній атмосфері, що дозволило студентам набути нових навиків та відчути перспективність обраного фаху.
У рамках зустрічі завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор Василь Пасічний обговорив із представниками компанії «Димне м'ясо від Тараса» умови подальшої співпраці та можливість реалізації нових наукових напрямів.
Здобувачі вищої освіти та колективи кафедр щиро вдячні Тарасу Парандію за креативну, щиру професійну зустріч.