Н У Х Т

Про крафтове виробництво м'ясопродуктів на гостьовому лекторії для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

21 листопада 2022

Про крафтове виробництво м'ясопродуктів на гостьовому лекторії для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбувся гостьовий лекторій «Крафтове виробництво м'ясопродуктів: досвід, можливості та перспективи розвитку» за участю власника крафтового бізнесу «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія.

Лекція відбулася в межах вивчення дисциплін «Інноваційні промислові та крафтові технології для HоRеCа» та «Інноваційні технології м'ясних та м'ясомістких продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса». Скориставшись можливістю, до зустрічі доєдналися бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів і кафедри туристичного та готельного бізнесу.

На засадах міжуніверситетської співпраці, з метою забезпечення академічної мобільності, до заходу долучились здобувачі освітньої програми «Крафтові технології» Державного торговельно-економічного університету з професоркою Тетяною Юдіною.

Зі вступним словом до учасників зустрічі звернулася гарантка освітньо-науково програми, доцентка Оксана Топчій, зазначивши, що проведення подібних заходів на кафедрі є традиційним і актуальним, адже отримані знання та досвід сприяють формуванню професійних компетентностей фахівців відповідно до сучасних вимог.

Тарас Парандій розповів студентам про історію створення власного бізнесу та динаміку його розвитку, про особливості виробництва крафтових м'ясопродуктів та їх просування в сфері HоRеCа і в туризмі, зупинився на проблемах і перспективах українських крафтовиків.

Цікавим і позитивним моментом зустрічі була можливість дискусійного обговорення проблематики, студенти не лише активно задавали запитання й отримували вичерпні відповіді, але й ділилися власним досвідом в обраній галузі. Гостьова лекція відбулася в творчій і дружній атмосфері, що дозволило студентам набути нових навиків та відчути перспективність обраного фаху.

У рамках зустрічі завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор Василь Пасічний обговорив із представниками компанії «Димне м'ясо від Тараса» умови подальшої співпраці та можливість реалізації нових наукових напрямів.

Здобувачі вищої освіти та колективи кафедр щиро вдячні Тарасу Парандію за креативну, щиру професійну зустріч.

Опублікований: 21-11-2022
Читайте також:
Про якість та безпечність харчових продуктів

Ще одна подія відбулася на кафедрі біотехнології і мікробіології – доцент кафедри Ольга Слободян прочитала відкриту лекцію «Забезпечення якості та безпечності харчових продуктів» з дисципліни «Біобезпека та якість продуктів харчування» для здобувачів-магістрів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Лектор із використанням мультимедійно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про якість та безпечність харчових продуктів 04 листопада 2019

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії

Початок нового навчального року – завжди хвилюючий і напружений період для всіх студентів і викладачів. Навіть у звичайному, не карантинному режимі, виникає багато узгоджень, нововведень. А в умовах, коли епідемічна ситуація в світі викликає безліч ускладнень в усіх сферах життя,  в першу чергу, треба реорганізовувати систему освітнього процесу. О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії 23 вересня 2020

Науково-технічна бібліотека НУХТ запрошує

Колектив Науково-технічної бібліотеки НУХТ регулярно знайомить викладачів, співробітників і студентів університету з літературою, що знаходиться у фондах бібліотеки. Наразі розпочали роботу одразу дві книжкові виставки, що експонують підручники, навчальні посібники, довідники тощо. Одна з них – «Вода – еліксир життя», приурочена до Всесвітнього д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека НУХТ запрошує 19 березня 2018

Розпочав роботу літній англомовний кампус НУХТ

Наш університет другий рік поспіль приймає у себе американських гостей для викладання у літньому англомовному кампусі, організованому за ініціативи колективу Навчально-наукового інституту економіки і управління. Цього року до нас завітали сім «послів English native language»: Dean, Jane, Claire, Andy Johnson, Annie Dunn, Maya McLane, Meilynne McKe...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочав роботу літній англомовний кампус НУХТ 09 липня 2018