Н У Х Т

Про авторські права в мережі Інтернет від здобувачів і викладачів кафедри маркетингу

19 листопада 2020

Про авторські права в мережі Інтернет від здобувачів і викладачів кафедри маркетингу

Студентський науковий гурток кафедри маркетингу «Інтелектуал» продовжує активно працювати у форматі відеоконференцій. Нещодавно здобувачі разом із викладачами вкотре зібралися разом, щоб обговорити сучасні мейнстріми реклами та маркетингу.

Головними учасниками онлайн-засідання стали студенти-рекламісти, а ініціатором цього цікавого івенту – викладачка кафедри маркетингу Ольга Лелека, яка виголосила вступне слово 2Електронна публікація як об’єкт авторського права».

Студенти дізналися про особливості авторсько-правової охорони кожного твору, який розміщується у мережі Інтернет: починаючи від витворів літературного мистецтва, і закінчуючи фотографічними творами, а також провели цікаву дискусію щодо правової природи WEB-сайту.

Продовжила обговорення студентка Ольга Хажанець із доповіддю про права журналістів, які працюють у Інтернет-ЗМІ. Важливі положення, що регламентуються законодавством, Ольга донесла до своїх друзів у цікавій доступній формі. Зокрема, майбутні рекламісти дізналися, чи може журналіст писати під псевдонімом, чи має він право відмовитися від авторства на матеріал, і які технічні засоби дозволяється використовувати у журналістській практиці.

Перехопив естафету Вадим Трохименко, який продовжив обговорення правових аспектів авторства в Інтернеті, надавши огляд міжнародних та українських законодавчих актів із цього питання.

На завершення Єлизавета Рєзник висвітлила чи не найбільш хвилюючий момент – а як же журналісту, рекламісту, піарщику чи просто письменнику-фрілансеру захистити авторські права в мережі Інтернет.

Складний на перший погляд матеріал був представлений доступно та цікаво і обов’язково знадобиться рекламістам у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 19-11-2020
Читайте також:
НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank

На питання, які найпопулярніші університети в Україні, дає відповідь uniRank, опублікувавши рейтинг 186 українських закладів вищої освіти. Наш університет посів у ньому 37 місце. Щоб потрапити до цього міжнародного рейтингу заклад освіти має відповідати наступним критеріям відбору: бути ліцензованим або акредитованим відповідною українською орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank 15 березня 2021

Результатами новітніх наукових досліджень поділилася з магістрантами й викладачами польська гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція на тему «The phenomenon of thixotropy in starch systems» викладачки та науковиці Інституту харчових технологій та харчування Жешувського університету (Польща), др. Грети Адамчик для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх програм «Технології хліба, кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результатами новітніх наукових досліджень поділилася з магістрантами й викладачами польська гостьова лекторка 28 травня 2024

Перспективні дослідження аспірантів

Наприкінці року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбувся науковий семінар «Параметричний синтез адаптивної мехатронної системи для пневмотранспортування сипких харчових продуктів». Здобувач освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Олександр Запорожець у рамках звітування за третій рік навчання в аспірантурі у своїй доповіді пред...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективні дослідження аспірантів 31 грудня 2024

Жвава дискусія, цікаві кейси та нові знання

«Технології не замінять людину, але люди, які ними володіють, замінять тих, хто їх ігнорує» – цей вислів став головним меседжем гостьових лекцій про цифрові технології в бізнесі для студентів ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ» і ВСП «Смілянський технологічний фаховий коледж НУХТ», які минулого тижня прочитала для майбутніх менеджерів і маркетолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жвава дискусія, цікаві кейси та нові знання 03 березня 2025