13 травня 2022 року відомий український джелатер’є Массімо Джеларті на запрошення фахівців кафедри технології молока і молочних продуктів зустрівся з бакалаврами, магістрантами та аспірантами спеціальності 181 «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій і прочитав їм лекцію про сучасні тенденції розвитку виробництва авторського морозива в Україні.
Массімо Джеларті розказав про історію створення власного бізнесу. Саме прагнення вийти за межі стандартного мислення та способу життя дало поштовх до створення оригінального і цікавого комерційного проєкту у сфері виробництва авторського морозива – студії авторського морозива GELARTY.
Слід відзначити, що ексклюзивні види морозива з виключно натуральних і доволі нетрадиційних інгредієнтів знайшли визнання не тільки в Україні, але й у світі. Так, вперше в історії нашої країни українська команда Gelarty взяла участь у Чемпіонаті світу з авторського морозива в італійському містечку Ріміні, де посіла 10 місце зі 109 команд, які подали заявку на участь.
Аудиторію особливо зацікавили питання з історії морозива, а також детальне ознайомлення з асортиментом авторського морозива, інноваційними способами його виробництва, рецептурним складом. Особливий акцент гість зробив на перспективності розвитку в Україні власного бізнесу з виробництва авторського морозива, маркетингу та подальшому розвитку цієї сфери економічної діяльності у період повоєнного відновлення країни. Під час лекції було проведено конкурс на знання історії і технології морозива. Переможці отримають набори з авторським морозивом нового асортименту.
Викладачі й здобувачі освіти щиро вдячні Массімо Джеларті за цікаву лекцію і сподіваються на подальші плідні й творчі зустрічі, які підвищують рівень фахової підготовки технологів за спеціальністю «Харчові технології»!