Н У Х Т

Про академічну культуру і доброчесність на відкритому занятті доцента кафедри іноземних мов професійного спрямування

07 жовтня 2020

Про академічну культуру і доброчесність на відкритому занятті доцента кафедри іноземних мов професійного спрямування

Доцент кафедри іноземних мов професійного спрямування Галина Лук’янець 6 жовтня провела відкрите заняття у групі магістрів першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» на тему «Формування академічної культури та академічної доброчесності як необхідних компонентів міжнародної наукової комунікації».

Під час заняття велася дискусія про важливість дотримання норм академічної культури та політики академічної доброчесності серед студентів ЗВО, які вже долучаються до кола міжнародного наукового спілкування. Обговорювалися типи академічної недоброчесності, види плагіату та способи його уникнення, зокрема поняття права інтелектуальної власності та авторських прав.

Окрім цього, студенти мали можливість удосконалювати мовленнєві англомовні лексичні навички, використовувати термінологію, пов’язану з плагіатом, на понадфразовому рівні, граматичні навики, вживати ввідні особові та безособові конструкції, сполучувані слова та конструкції на позначення подібності та відмінності, формувати мовну компетентність виступати з доповідями про типи плагіату та пояснювати випадки його прояву у різних видах мистецтва.

На занятті використовувалися технічні засоби навчання, які сприяли кращому сприйняттю навчального матеріалу здобувачами. Доброзичлива атмосфера та присутність колег-викладачів із кафедри, які долучалися до дискусії, зробили це заняття цікавим і корисним для магістрів.

Опублікований: 07-10-2020
Читайте також:
Новий етап співпраці з ТОВ «СЕМЗ»

Коли закінчується один етап, за ним обов'язково починається новий – із багажем попередніх здобутків і висновками, з ще більшими планами і висотами. Днями у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ підвели підсумки співпраці та спланували подальшу взаємодію з виробничим підприємством ТОВ «Смілянський електромеханічний завод». Робоча зустрі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий етап співпраці з ТОВ «СЕМЗ» 29 липня 2021

Як використовувати функціонал ZOOM для організації ефективних навчальних заходів тепер знають наші викладачі

18 лютого 2021 р. викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу підвищували свою майстерність у проведенні онлайн-подій на онлайн-семінарі «Можливості та функціонал Zoom: як організувати онлайн-подію». Вебінар відбувся в межах проекту «Акселератор цифрової трансформації: посилення впливу ОГС завдяки впровадженню технологій», що реалізується...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як використовувати функціонал ZOOM для організації ефективних навчальних заходів тепер знають наші викладачі 22 лютого 2021

Перспективна сировина для дієтичного харчування

14 березня 2024 р. у діджитал-просторі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Їжа для життя: перспективна сировина та інноваційні процеси» провідної наукової співробітниці Інституту продовольчих ресурсів НААН України, заступниці завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективна сировина для дієтичного харчування 15 березня 2024

Секрети створення сонцезахисної косметики розкрила студентам провідна технологиня із виробництва косметики

Про сучасні уявлення і тренди у створенні сонцезахисних косметичних засобів дізналися здобувачі освіти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів від провідної технологині з виробництва косметики, випускниці кафедри Юлії Гагаріної. На лекції були присутні здобувачі бакалаврського та магістерського ступеню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети створення сонцезахисної косметики розкрила студентам провідна технологиня із виробництва косметики 26 травня 2021