Здобувачі освіти, що вивчають харчові технології, повинні не лише опанувати свою спеціальність, але й бути прикладом свідомого ставлення до харчових продуктів. Для підвищення обізнаності про сучасний асортимент хлібопекарської галузі, особливості виготовлення й харчової цінності різних груп хлібних виробів професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько прочитав гостьові лекції для студентів Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ та Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ.
Учасники заходів «Обираємо хлібні вироби: смачно й корисно» дізналися, як вибір основної та додаткової сировини, наявність харчових добавок, тип пакування впливають на споживчі характеристики кінцевої продукції та збалансованість основних поживних речовин.
Інтерактивності зустрічам додала можливість аналізувати реальні зразки хлібних етикеток, роблячи власні висновки щодо ступеню корисності тієї чи іншої продукції.
Лектор побажав усім присутнім свідоміше підходити до вибору харчових продуктів на основі отриманих знань, а слухачі подякувати за цікаву й змістовну зустріч, що допоможе не лише у професійному зростанні, але й у повсякденному житті.