Н У Х Т

Природоорієнтовані рішення для сталих міст

21 травня 2025

Природоорієнтовані рішення для сталих міст

20 травня 2025 р. професорка Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету (Швеція), докторка Юлія Войтенко-Палган прочитала гостьову лекцію для бакалаврів освітньої програми «Екологія та екоменеджмент» і магістрантів освітньої програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» спеціальності 101 «Екологія». Лекція відбулася за підтримки проєктів Жана Моне JM RE та JM REW програми Еразмус+, що реалізуються на кафедрі екології та екоменеджменту.

Актуальна тема – «Природоорієнтовані рішення для сталих міст: виклики, приклади та процеси» викликала зацікавленість не лише студентів, але й присутніх на лекції викладачів кафедри.

Природоорієнтовані рішення (nature-based solutions, NbS) привертають увагу як засіб для вирішення проблем сталості міст і зміни клімату. Як ефективно організувати зелену інфраструктуру міста, зберегти біорізноманіття, управляти зливовими водами чи спроєктувати зелені дахи, забезпечити комфорт жителів і долучити їх до захисту природніх зелених насаджень і, головне, де брати кошти на такі ініціативи – всі ці питання було розглянуто під час жвавої дискусії.

Здобувачі освіти та викладачі щиро вдячні докторці Юлії Войтенко-Палган за цікаву лекцію з реальними прикладами природоорієнтованих рішень із різних куточків світу та активне обговорення. 

Опублікований: 21-05-2025
Читайте також:
Колектив кафедри харчової хімії активно популяризує університет

Профорієнтаційна кропітка робота з майбутніми вступниками завжди була одним із найважливіших напрямів діяльності кафедри харчової хімії. Уже багато років викладачі організують різноманітні заходи для вступників з усієї України. Наші здобувачі із вдячністю згадують серію хімічних лекторіїв, хімічні олімпіади, що надавали переможцям додаткові бали пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри харчової хімії активно популяризує університет 24 вересня 2024

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та відповідальна за зв’язки з профільними коледжами і технікумами, доцентка Анастасія Чорна познайомили учнів Ліцею №142 м. Києва з нашим університетом і провели для них майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів 25 квітня 2024

Як вплинув карантин на дослідження та комунікації молодих науковців

Як вплинув карантин на дослідження українських молодих вчених? Чого найбільше бракує в нових умовах роботи? Як змінився спосіб наукової комунікації і що стримує її розвиток? Про це йдеться в соціологічному опитуванні «Наукові комунікації молодих вчених під час карантину», що тривало впродовж півтора місяців навесні 2020 року. Його організувала та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як вплинув карантин на дослідження та комунікації молодих науковців 10 серпня 2020

Soft skills з фандрайзингу від директора з питань інвестування та менторства

Наші здобувачі освіти та викладачі продовжують здобувати soft skills у різних напрямках саморозвитку. Нещодавно бакалаври і магістранти освітньо-професійних програм «Технології харчування» і «Технології в ресторанному господарстві» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з’ясовували  принципи, стратегії і методи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft skills з фандрайзингу від директора з питань інвестування та менторства 05 грудня 2023