З 21 по 23 червня в Києві за підтримки Посольства Індії в Україні проводяться заходи з нагоди святкування Міжнародного дня йоги. Цьогорічне свято – ювілейне, оскільки 21 червня було одностайно оголошено Міжнародним днем йоги усіма країнами-учасницями ООН у 2014 році.
Організатори пропонують насичену та цікаву програму – від занять йогою для новачків під пильним оком інструкторів до різноманітних заходів, що будуть проводитися на мальовничих схилах Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка.
Учасниками цих заходів стали викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова та Наталія Ющенко.
Святкова програма розпочалася у залі Mercure Kyiv Congress Centre традиційним запалюванням свічок і вітальними словом посла Індії в Україні, пана Харш Кумар Джайна. Усі охочі приєдналися до занять з йоги, де досвідчені інструктори демонстрували базові асани та пранаяму, а також навчали основам медитації. Наприкінці учасникам запропонували вегетаріанські страви, приготовані за традиціями індійської кухні.
Йога – стародавня практика, призначенням якої є пізнання матеріального та духовного, знаходження балансу між людським тілом, розумом і почуттями, що є вкрай необхідним у сучасному суспільстві, допомагаючи подолати стрес, зосередитися та позбутися надмірного емоційного навантаження.
Під час святкування Дня йоги відвідувачі зможуть познайомитися з різними течіями цієї практики – Раджа йогою, Кундаліні йогою, Арома йогою, Хатха йогою, з психофізіологічними та енергетичними основами медитації тощо. Окрім того, організатори пропонують зануритися у світ стародавньої індійської культури, а також опанувати мистецтво танцю.
Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячні посольству Індії в Україні та пану Арнабу Роучарамоні за запрошення взяти участь у святкуванні Дня йоги та висловлюють сподівання на подальшу плідну співпрацю у підготовці висококваліфікованих фахівців за магістерською програмою університету «Технології дієтичної та аюрведичої харчової продукції».