Н У Х Т

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги

21 червня 2024

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги

З 21 по 23 червня в Києві за підтримки Посольства Індії в Україні проводяться заходи з нагоди святкування Міжнародного дня йоги. Цьогорічне свято – ювілейне, оскільки 21 червня було одностайно оголошено Міжнародним днем йоги усіма країнами-учасницями ООН у 2014 році.

Організатори пропонують насичену та цікаву програму – від занять йогою для новачків під пильним оком інструкторів до різноманітних заходів, що будуть проводитися на мальовничих схилах Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка.

Учасниками цих заходів стали викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова та Наталія Ющенко.

Святкова програма розпочалася у залі Mercure Kyiv Congress Centre традиційним запалюванням свічок і вітальними словом посла Індії в Україні, пана Харш Кумар Джайна. Усі охочі приєдналися до занять з йоги, де досвідчені інструктори демонстрували базові асани та пранаяму, а також навчали основам медитації. Наприкінці учасникам запропонували вегетаріанські страви, приготовані за традиціями індійської кухні.

Йога – стародавня практика, призначенням якої є пізнання матеріального та духовного, знаходження балансу між людським тілом, розумом і почуттями, що є вкрай необхідним у сучасному суспільстві, допомагаючи подолати стрес, зосередитися та позбутися надмірного емоційного навантаження.

Під час святкування Дня йоги відвідувачі зможуть познайомитися з різними течіями цієї практики – Раджа йогою, Кундаліні йогою, Арома йогою, Хатха йогою, з психофізіологічними та енергетичними основами медитації тощо. Окрім того, організатори пропонують зануритися у світ стародавньої індійської культури, а також опанувати мистецтво танцю.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячні посольству Індії в Україні та пану Арнабу Роучарамоні за запрошення взяти участь у святкуванні Дня йоги та висловлюють сподівання на подальшу плідну співпрацю у підготовці висококваліфікованих фахівців за магістерською програмою університету «Технології дієтичної та аюрведичої харчової продукції».

Опублікований: 21-06-2024
Читайте також:
Цікаві пропозиції з удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів на захисті міжкафедральної комплексної магістерської роботи

Відбувся захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи «Науково-практичні основи удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів з використанням вітчизняної сировини» здобувачів за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітніх програм «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві пропозиції з удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів на захисті міжкафедральної комплексної магістерської роботи 20 лютого 2020

У авангарді інновацій: уперше захищено дисертацію з технології безалкогольних вин!

Триває підтвердження високого рівня підготовки в аспірантурі нашого університету. Сьогодні ще одна вступниця 2021 року, а нині – випускниця аспірантури кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства успішно презентувала результати своїх досліджень, виконаних під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки кафедри Марини Білько...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У авангарді інновацій: уперше захищено дисертацію з технології безалкогольних вин! 01 вересня 2025

Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальна подорож до НУХТ 02 жовтня 2021

Онлайн-лекторій від випускниці з Польщі для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві»

За сприяння завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч та асистенток Владлени Михайленко і Марини Гулеватої для магістрів освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» в межах вивчення дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» відбувся онлайн-лекторій від випускниці 2019 року ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекторій від випускниці з Польщі для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» 21 вересня 2021