Н У Х Т

Від лабораторії університету до реального виробництва

17 січня 2025

Від лабораторії університету до реального виробництва

З 13 січня четвертокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» розпочали виробничу та переддипломну практику. Цей етап навчання є надзвичайно важливим, адже дозволяє застосувати теоретичні знання на практиці, здобути нові професійні навички та визначити свій подальший професійний напрямок.

Кожний здобувач освіти обирав підприємство для проходження практики, і Руслана Москаленко та Софія Кузнєцова вирішили пройти її на провідному фармацевтичному підприємстві України – компанії «Дарниця».

Фармацевтична компанія «Дарниця» – лідер у продажах медичних препаратів і входить до рейтингу найбільших українських бізнесів. Здобувачки обрали саме це підприємство, щоб ознайомитися з його роботою, перейняти професійний досвід спеціалістів та отримати можливість майбутнього працевлаштування.

На порозі головного офісу практиканток гостинно зустріла пані Інна, яка провела вступний інструктаж і розповіла про умови проходження практики та запропонувала обрати відділ, який найбільше зацікавив. Біотехнологині вирішили приєднатися до відділу контролю якості та валідації. Їм одразу ж надали для ознайомлення документацію, яка стосується контролю якості, валідації та класифікації процесів. Здобувачки обговорили деталі, взяли участь у вирішенні практичних завдань і ознайомилися з ключовими процесами, що допомагають компанії залишатися лідером фармацевтичного ринку. Дівчатам дуже сподобалося, як організована робота співробітників у «open space», де панує атмосфера взаємопідтримки та командної роботи.

Перші дні практики дозволили студенткам відчути себе частиною злагодженого механізму фармацевтичного виробництва – вони ознайомилися з процесами перевірки відповідності стандартам, розробленням документації та основними принципами валідації. Особливе враження справила можливість безпосередньої взаємодії з професіоналами галузі.

Четвертокурсниці вдячні компанії «Дарниця» за гостинність і можливість здобувати практичний досвід на провідному фармацевтичному підприємстві. Перші дні надихнули їх на подальше занурення у професію, і здобувачки з нетерпінням чекають на нові знання та виклики, які принесуть наступні дні практики.

Опублікований: 17-01-2025
Читайте також:
Традиційний День відкритих дверей у Свалявському технічному коледжі НУХТ

8 травня у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. Ця подія для коледжу вже є традиційною. Кожного року, до навчального закладу запрошуються випускники шкіл із Воловецького, Мукачівського, Ужгородського, Перечинського, Іршавського, Міжгірського та інших районів України. Школярі мали змогу ознайомитися з виставкою досяг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний День відкритих дверей у Свалявському технічному коледжі НУХТ 10 травня 2019

Новації вступу-2020

2020 року поріг для вступу на бюджет становитиме щонайменше 125 балів, але водночас вступники зможуть подати 5 заяв на будь-які спеціальності. Ці та інші новації передбачені Умовами прийому до закладів вищої освіти в 2020 році – відповідний наказ МОН зареєстрований у Міністерстві юстиції та набув чинності наприкінці грудня 2019 року. У цьому році...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новації вступу-2020 24 січня 2020

Освітній ступінь бакалавра з готельно-ресторанної здобуто, курс – на магістратуру

Кафедра готельно-ресторанної справи радо вітає дипломованих бакалаврів і сподівається побачити їх серед здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Наразі триває реєстрація електронних кабінетів, а зовсім нещодавно у формі атестаційного екзамену відбулася державна атестація здобувачів освітнього ступеню бакалавра за спеціальністю 241 «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній ступінь бакалавра з готельно-ресторанної здобуто, курс – на магістратуру 14 липня 2023

Педагогічна практика – платформа для навчання і діалогу

18 квітня на кафедрі технології консервування в рамках проходження педагогічної практики аспірантом першого року навчання Артемом Марченком було проведено лабораторне заняття на тему «Визначення якісних показників чаю» з дисципліни «Харчові технології. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» для здобувачів-бакалаврів друг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика – платформа для навчання і діалогу 21 квітня 2025