Н У Х Т

Представники НУХТ на VIII Міжнародному форумі виноробів та сомельє

23 листопада 2023

Представники НУХТ на VIII Міжнародному форумі виноробів та сомельє

У Києві на базі готелю «InterContinental» відбувся VIII Міжнародний форум виноробів та сомельє, мета якого – популяризація та розвиток українського виноробства, просування українського вина на внутрішній і зовнішній ринок, підвищення культури споживання українського вина, підняття престижу професії винороба.

У межах міжнародного форуму відбулися XX Всеукраїнський конкурс сомельє «Майстер-сомельє – 2022-2023», VII Всеукраїнський конкурс кавістів «Кращий кавіст України – 2022-2023» та круглий стіл виноробів і сомельє у межах «Вечері виноробів». Також на всіх гостей заходів чекали відкриті дегустації та презентації вин, міцних напоїв, сирів й інших продуктів.

Організатори форуму – Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє, Асоціація кавістів України і перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас».

Гостями заходів стали керівники компаній-імпортерів алкогольних напоїв, керівники ресторанного бізнесу, сомельє, винороби, керівники винних компаній та винних бутиків, представники бізнес-структур, поціновувачі та любителі вин.

Форум на запрошення завідувача лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН, професора Олександра Литовченка відвідали представники НУХТ – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко.

Вино та виноробство є невід'ємною частиною нашої історії та самобутності і стало ключовим елементом в образі бренду країни. Професор Олег Кузьмін скористався можливістю обговорення з фахівцями актуальних проблем в області виноградарства і виноробства і шляхів їх вирішення. Отримана інформація стане в пригоді при викладанні фахових дисциплін, керівництві курсовим і дипломним проєктуванням.

Наші учасники вдячні організаторам VIII Міжнародного форуму виноробів та сомельє за професійний захід.

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили. Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологам усюди знайдеться робота! 01 березня 2021

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці

2-4 серпня відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Імідж України», до участі у якому долучилися наші фахівці. Першого дня учасники знайомилися з презентацією заходів до Дня Незалежності України, другого – обговорювали бренд України, в останній день дискутували щодо іміджу України. Учасників заходів привітала перша заступниця міністра закордонн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці 06 серпня 2021

Травневе засідання вченої ради університету

25 травня 2023 року в залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив грамоти Національної академії наук України за плідну роботу у секціях Академії професорам Василю Пасічному і Галині Поліщук. Аналогічною грамотою нагороджений і ректор, а також професор Володимир Ковбас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Травневе засідання вченої ради університету 25 травня 2023

Мандруємо Україною

Завдяки діючій туристичній фірмі Волинського фахового коледжу НУХТ «Біля Вежі», здобувачі освіти на кілька днів стали справжніми туристами й поринули в атмосферу активного пізнання історії та природи України.  Студенти та класні керівники відділень харчових технологій, інформатики та комп’ютерної техніки здійснили дводенну подорож прокладеним марш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо Україною 05 липня 2021