Н У Х Т

Представниці НУХТ на Міжнародному форумі з безпеки харчових продуктів в Узбекистані

27 травня 2024

Представниці НУХТ на Міжнародному форумі з безпеки харчових продуктів в Узбекистані

Цього місяця світові лідери зібралися в Ташкенті (Узбекистан) на 11-му Міжнародному форумі з безпеки харчових продуктів, організованому Міжнародною фінансовою корпорацією IFC. Фокус форуму був зосереджений на зменшення втрат і відходів, збагачення харчових продуктів.

Питання продовольчої безпеки в Центральній Азії обговорювали 180 учасників із 20 країн і серед них доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека та Оксана Петруша, які взяли участь у роботі форуму за сприяння Всесвітньої продовольчої програми ООН. Значна увага була приділена зменшенню харчових відходів і втрат для скорочення викидів парникових газів, сприяння сталому розвитку і поліпшенню стану навколишнього середовища в регіоні.

Форму став платформою для поширення знань IFC з багаторічного досвіду щодо покращення безпечності харчових продуктів, зменшення харчових відходів і втрат, збагачення харчових продуктів і стандартів безпечності в усьому світі, щоб надати унікальну можливість представникам високого рівня як з державного, так і з приватного секторів обмінятися найкращими практиками.

У другий день форуму відбувся майстер-клас від технічної директорки FSSC Foundation та однієї зі співавторів нової версії стандарту FSSC 22000 v6 Ельзабет Метті. Навчання було присвячено особливостям версії 6 стандарту FSSC 22000, включаючи нові вимоги, зміни та процес сертифікації. Особливу увагу було приділено таким ключовим темам, як безпечність харчових продуктів та культура якості, втрати харчових продуктів, управління відходами та обладнанням. Сесія також включала інформацію про FSSC 24000, нову схему системи соціального управління.

Особистою надзвичайною подією для наших викладачок стало знайомство з випускником нашого університету, а нині доцентом Ташкентського державного аграрного університету, професором Актамом Азізовим, а також зустріч зі співвітчизниками, спеціалістами з харчової безпечності IFC Катериною Онул та Юрієм Зваженком.

Викладачки вдячні керівництву Всесвітньої продовольчої програми ООН за співпрацю та можливість участі у Міжнародному форумі з безпеки харчових продуктів!

Опублікований: 27-05-2024
Читайте також:
Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня відбулося відкрите лекційне заняття «Місильно-перемішувальне обладнання» к.т.н., доцента Ольги Коваль з навчальної дисципліни «Обладнання закладів ресторанного господарства». Лекція була прочитана для студентів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Під час лекції студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства 18 березня 2019

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот». Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слуха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 26 березня 2019

Юнацька збірна Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – срібний призер міського футбольного фестивалю

У рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту України з метою активізації спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи серед юнацтва 13-14 вересня 2019 року у місті Івано-Франківську на стадіоні «Хет-Трик Арена» відбувся ІІ Футбольний фестиваль «Грають всі!». У фестивалі взяли участь 64 команди, у тому числі й команда Івано-Франківськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юнацька збірна Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – срібний призер міського футбольного фестивалю 16 вересня 2019

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику

Серед інших розпочалася виробнича та переддипломна практика у магістрантів ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. У цьому році здобувачі були направлені на підприємства міста Києва: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь» та Інститут продовольчих ресурсів Національної а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику 07 вересня 2020