Н У Х Т

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти

23 жовтня 2024

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти

21 жовтня 2024 року відповідно до плану роботи кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція доцентки Наталії Фалендиш з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Тема лекції – «Правила та порядок експорту та імпорту органічної продукції». На лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, викладачі та аспіранти кафедри.

Лекторка ознайомила здобувачів із законодавством України та Європейського Союзу щодо імпорту-експорту органічної продукції, обсягами експорту української органічної продукції; зупинилася на важливості простежуваності органічної експортної продукції та алгоритмі подання документів для оформлення сертифікату інспекції на експорт.

Особливу увагу викладачка приділила змінам у законодавстві ЄС щодо імпорту органічної продукції з третіх країн і змінах у правилах торгівлі з третіми країнами. Зупинилася на сертифікації ISCC, що є одним із найважливіших стандартів, який підтверджує екологічність і стійкість виробництва сільськогосподарських культур, таких як ріпак, кукурудза, соя, соняшник.

Матеріал лекції був актуальним, відповідно структурований, викладений у доступній для здобувачів освіти формі. Лекція прочитана на високому науково-методичному рівні, з використанням нової нормативно-правової бази України та Європейського Союзу. Інформація, отримана здобувачами, буде використана при виконанні курсового проєкту та кваліфікаційної роботи.

Опублікований: 23-10-2024
Читайте також:
Практичні поради як створити стартап отримала доцент кафедри маркетингу

Доцент кафедри маркетингу Аліна Бергер закінчила навчання за курсом «How to Start a Startup?» від платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». На курсі, що восени 2014 року читався у Стенфордському університеті і на основі якого на платформі «Prometheus» розробили курс «Як створити стартап», виступали Сем Альтман (президент найвідомішог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні поради як створити стартап отримала доцент кафедри маркетингу 05 жовтня 2020

Про підвищення наглядності та рецензування наукової статті: лайфхаки від американських колег

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко прослухав веб-семінари від представників наукових журналів американської асоціації молочних наук «Journal of Dairy Science» та «JDS Communications». Із семінару «Графічні реферати для підвищення наглядності вашої статті» (спікер – головний редактор «JDS Communications» Ma...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про підвищення наглядності та рецензування наукової статті: лайфхаки від американських колег 27 травня 2022

Локальний моніторинг освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського і магістерського рівнів

З метою подальшого удосконалення у 2024 році освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти кафедрою фінансів 30 січня 2024 року було проведено розширене засідання робочих груп, під час якого відбулося обговорення результатів локального моніторингу за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського і магістерського рівнів 31 січня 2024

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За тісної співпраці відділу працевлаштування випускників НУХТ і кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи керівниці відділу Світлани Садокової було організовано виїзне заняття для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Практичне заняття з дисципліни «Організація заходів в галузі» для студентів четвертого курсу ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 березня 2024