Н У Х Т

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»: віртуальний тур для здобувачів-біотехнологів

12 березня 2021

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»: віртуальний тур для здобувачів-біотехнологів

У рамках практичного заняття з дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» разом із лекторкою, доценткою Світланою Старовойтовою здобувачі-третьокурсники кафедри біотехнології і мікробіології віртуально відвідали ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». Онлайн-екскурсія відбулася до ампульного цеху.

Спочатку дізналися, що ампульний цех має ділянку ін’єкційних лікарських засобів в ампулах, яка повністю відповідає  вимогам GMP. Там здійснюється випуск розчинів для ін’єкцій в ампулах, як із фінішною стерилізацією розчинів у первинній упаковці, так і методом асептичного наповнення розчинів. Здобувачі саме спостерігали виробництво вітаміну В12, який має червоний колір, і вони відразу впізнали його!

Перше, на що звернули увагу екскурсантів, – на процес ретельного вимивання ампули у спеціальних резервуарах.

До слова, ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» має свою власну свердловину в 300 м глибиною з водою, яка береться для потреб заводу.

Далі відвідали конвеєри, які прокладають шлях ампулам для заповнення їх ліками. Й побачили, що ампули заповнюються трьома рядами голок-наповнювачів. Щоб уникнути потрапляння інших мікроорганізмів у цьому приміщенні постійно підтримується контроль стерильності. Потім ампули відправляються у спеціальний бокс для стерилізації.

Після етапу стерилізації за допомогою спеціальних машин визначають браковані ампули, які потім ідуть на утилізацію. Після завершення усіх етапів виробництва та контролю, ампули з ліками відправляють на лінію упаковки. Без участі жодної людини, конвеєр обережно запаковує ампули у форми, завантажує їх у коробки, доповнює інструкціями і відправляє на пакування у групові упаковки.

На жаль, в умовах пандемії здобувачі змушені відвідувати віртуально екскурсії, хоча б дуже хотіли побачити все виробництво наживо. Вони щиро вдячні ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» за екскурсію, і окремо фахівчині підприємства Марії Кайтан за змістовну розповідь і відповіді на запитання!

Опублікований: 12-03-2021
Читайте також:
Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу

Лектор дисципліни «Інжинірінг у ресторанному бізнесі», професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін продовжує активно застосовувати у навчальному процесі кращі зарубіжні практики. Наразі магістранти освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу 17 вересня 2025

Про Digital у професії HR дізнавалися студенти під час онлайн-форуму

Вересень – місяць підприємців і управлінців із HR-функцією в компанії. У рамках навчальної дисципліни «HR-менеджмент підприємств туристичного та готельного бізнесу» студенти спеціальності «Туризм» освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання разом із викладачем Тетяною Мірзодаєвою були слухачами онлайн-форуму «LIGA HR BAR», який іні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про Digital у професії HR дізнавалися студенти під час онлайн-форуму 24 вересня 2020

English Speaking Club EcoEurope: Великодні свята

Минулого тижня учасники англомовного клубу EcoEurope, який реалізується в університеті в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+, зібралися, щоб поговорити про одне з найсвітліших і найтепліших свят – Великдень. Розмова виявилася не лише цікавою, а й неймовірно різноманітною! Обговорювали писанкарство – традиції розпису великодніх яєць і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club EcoEurope: Великодні свята 28 квітня 2025

Практичні кейси здобувачам освіти від успішного випускника, засновника і директора крафтового бізнесу

28 лютого в рамках дисциплін «Сучасні ресторанні технології», «Крафтове виробництво» та «Організація заходів в галузі» для бакалаврів і магістрантів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся лекторій «Сучасні технології сушіння та копчення м’ясної кулінарної продукції» від успішного випускника факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси здобувачам освіти від успішного випускника, засновника і директора крафтового бізнесу 03 березня 2025