Н У Х Т

Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

01 липня 2025

Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Захистом звітів із виробничої та професійної практик завершився весняний семестр для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Як і у минулі роки колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції доклав максимум зусиль, щоб задовольнити здобувачів освіти у їх виборі місця проходження практики. Більшість із них були направлені на практику за індивідуальними угодами, до закладів, у яких вони вже працюють, або планують розпочати свій професійний шлях. Решта мала можливість пройти практичну підготовку за колективними угодами, укладеними університетом зі стейкхолдерами, у тому числі і в Болгарії.

Базами практики стали відомі ресторани та кафе міста Києва – «Первак»,  «Мепуа Musashi», «FANDOM», «Par Ваг», «DOM №10», «Паштет», «Хачапурі та вино», «1l Molino», «Міністерство десертів», «Ноnеу», «Alisa coffee and friends», заклади харчування при готелях «Хілтон», «Фермонт», «Raziotel», «Citi hotel» та у інших регіонах України зокрема, ресторани «Кілінські» та «La Luce» (м. Львів), кафе «TORNADO» (м. Ічня), кафе «Wall Street espresso bar» (м. Остер) та багато інших.

Високий рівень закладів, дружні колективи, відкритість керівництва дозволили здобувачам максимально швидко адаптуватися до сучасних реалій функціонування закладів, об’єктивно оцінити свої професійні здібності, навчитися працювати в команді, нести відповідальність за виконання поставлених завдань, набути навичок планування, виробництва, оформлення, подавання сучасної гастрономічної продукції під керівництвом досвідчених шеф-кухарів і самостійно.

Особливу увагу під час проходження практики здобувачі освіти приділили основам організації роботи, забезпеченню якості та безпечності харчової продукції у закладах-базах практики та виконанню індивідуального завдання, яке для здобувачів-бакалаврів, було присвячене аналізу сучасного ринку ресторанної продукції, розробленню технологічної документації та рекомендацій щодо її виготовлення в умовах бази-практики.

Здобувачі-магістранти під час професійної практики мали можливість провести виробничі випробування результатів наукової роботи, виконаної ними в рамках вивчення дисципліни та виконання курсової роботи за освітньою компонентою «Інноваційні ресторанні технології» та оформити їх відповідними дегустаційними листами і актами.

За результатами захистів звітів з практики, враховуючи позитивні відгуки, отримані від керівників баз практик, більшість здобувачів отримали оцінки «відмінно» та «добре».

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вітають своїх здобувачів зі вдалим проходженням і захистом практики, закінченням начального року, щиро бажають відпочити, яскраво провести літні канікули, набратися сил і з новою енергією, планами та ідеями зустрітися в новому навчальному році.

Опублікований: 01-07-2025
Читайте також:
Міський турнір із кібер-спортивної гри відбувся на базі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

За ініціативи студради та студпрофкому Смілянського коледжу харчових технологій нашого університету в коледжі вперше відбувся міський турнір із кібер-спортивної гри FIFA15 у віковій категорії „юніори”. Змагання відбулися під лозунгом –  „Будь кращим. Грай серед кращих”. У турнірі взяли участь студенти першого курсу коледжу та учні 9-х класів шкіл ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міський турнір із кібер-спортивної гри відбувся на базі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 27 лютого 2017

Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever

Студенти кафедри маркетингу взяли участь у Міжнародному конкурсі «Unilever Future Leaders League» від компанії Unilever, що є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування. Захід спрямований на вирішення реальних кейсів, які постають перед бізнесом. В Україні такий кейс-чемпіонат влаштовується вперше. У конкурсі зареєструвались близько 3...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever 30 березня 2018

Завершилася соціальна акція «I help homeless animals», ініційована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Міні-притулок для тварин «Кошкин Дом» влаштував марафон «Перетворись на чарівника для тварин притулку», до якого долучилася кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації. Старший викладач кафедри Наталія Божок організувала в університеті соціальну акцію «I help homeless animals», впродовж якої були зібрані та передані до притулку 30 кіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася соціальна акція «I help homeless animals», ініційована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 18 грудня 2018

Закінчується технологічна практика у бакалаврів кафедри технології молока і молочних продуктів

Сьогодні закінчується технологічна практика у бакалаврів, яка полягає в закріпленні теоретичних знань, набутих під час навчання, а також опануванні практичних навичок роботи з обраної спеціальності. Здобувачі кафедри технології молока і молочних продуктів практикувалися на провідних підприємствах галузі, зокрема ТДВ «Яготинський маслозавод», ТДВ «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закінчується технологічна практика у бакалаврів кафедри технології молока і молочних продуктів 28 вересня 2022