Н У Х Т

Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

01 липня 2025

Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Захистом звітів із виробничої та професійної практик завершився весняний семестр для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Як і у минулі роки колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції доклав максимум зусиль, щоб задовольнити здобувачів освіти у їх виборі місця проходження практики. Більшість із них були направлені на практику за індивідуальними угодами, до закладів, у яких вони вже працюють, або планують розпочати свій професійний шлях. Решта мала можливість пройти практичну підготовку за колективними угодами, укладеними університетом зі стейкхолдерами, у тому числі і в Болгарії.

Базами практики стали відомі ресторани та кафе міста Києва – «Первак»,  «Мепуа Musashi», «FANDOM», «Par Ваг», «DOM №10», «Паштет», «Хачапурі та вино», «1l Molino», «Міністерство десертів», «Ноnеу», «Alisa coffee and friends», заклади харчування при готелях «Хілтон», «Фермонт», «Raziotel», «Citi hotel» та у інших регіонах України зокрема, ресторани «Кілінські» та «La Luce» (м. Львів), кафе «TORNADO» (м. Ічня), кафе «Wall Street espresso bar» (м. Остер) та багато інших.

Високий рівень закладів, дружні колективи, відкритість керівництва дозволили здобувачам максимально швидко адаптуватися до сучасних реалій функціонування закладів, об’єктивно оцінити свої професійні здібності, навчитися працювати в команді, нести відповідальність за виконання поставлених завдань, набути навичок планування, виробництва, оформлення, подавання сучасної гастрономічної продукції під керівництвом досвідчених шеф-кухарів і самостійно.

Особливу увагу під час проходження практики здобувачі освіти приділили основам організації роботи, забезпеченню якості та безпечності харчової продукції у закладах-базах практики та виконанню індивідуального завдання, яке для здобувачів-бакалаврів, було присвячене аналізу сучасного ринку ресторанної продукції, розробленню технологічної документації та рекомендацій щодо її виготовлення в умовах бази-практики.

Здобувачі-магістранти під час професійної практики мали можливість провести виробничі випробування результатів наукової роботи, виконаної ними в рамках вивчення дисципліни та виконання курсової роботи за освітньою компонентою «Інноваційні ресторанні технології» та оформити їх відповідними дегустаційними листами і актами.

За результатами захистів звітів з практики, враховуючи позитивні відгуки, отримані від керівників баз практик, більшість здобувачів отримали оцінки «відмінно» та «добре».

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вітають своїх здобувачів зі вдалим проходженням і захистом практики, закінченням начального року, щиро бажають відпочити, яскраво провести літні канікули, набратися сил і з новою енергією, планами та ідеями зустрітися в новому навчальному році.

Опублікований: 01-07-2025
Читайте також:
Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – на форумі «Олійно-Жирова Індустрія»

У черговий раз зібралися виробники рослинних олій, обладнання для підприємств олійно-жирової галузі на Міжнародній агропромисловій виставці «Олійно-Жирова Індустрія». У рамках виставки відбулася конференція «Інновації в Олійно-Жировій Індустрії», на якій обговорювали: технології виробництва олій та жирів; інноваційні методи перероблення олії; якіс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – на форумі «Олійно-Жирова Індустрія» 12 вересня 2024

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

30 листопада у рамках Дня відкритих дверей відбувся майстер-клас для вступників «Французькі макаронс – секрети технології» від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Ексклюзивний майстер-клас провела кондитер ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» 5-зіркового готелю міжнародної мережі «Hilton Kyiv» і випускниця...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 03 грудня 2019

Speaking club про важливість і перспективи здобуття вищої освіти

Освіта  відіграє велику роль в житті людини. Залежно від того, що людина вивчає, чим цікавиться, складається її особистість. Освіта допомагає створити краще суспільство. Освічена людина частіше розвиває свої морально-етичні якості. Тому, викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Speaking club про важливість і перспективи здобуття вищої освіти 24 травня 2022

Святошинський Кубок

Здобувач групи БТ-1-1 Максим Клименко має у своєму заліку черговий спортивний здобуток. 10-11 грудня 2022 року відбувся І відкритий Кубок голови Святошинської у м. Києві  РДА зі спортивного орієнтування, в якому він узяв участь. Захід проводився в приміщеннях шкіл №205 та №162 і був присвячений Дню Збройних Сил України. Усі учасники долучилися до б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святошинський Кубок 15 грудня 2022