Н У Х Т

Практичний внесок у скарбничку професійних компетентностей магістрантів-біотехнологів

17 липня 2024

Практичний внесок у скарбничку професійних компетентностей магістрантів-біотехнологів

Здобувачки першого року навчання освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Анастасія Охмакевич і Дар’я Благодир проходили професійну практику в Інституті продовольчих ресурсів НААН України.

Під час практики дівчата займалися дослідженнями у галузі біотехнології та мікробіології. Основні види робіт включали проведення мікробіологічних аналізів, вирощування та ідентифікацію мікроорганізмів, контроль якості та безпеки харчових продуктів, а також власні досліди за науковою тематикою та пошук відповідної літератури.

Експерименти Анастасії Охмакевич стосувалися впливу суміші ефірної олії лемонграсу та поверхнево-активних речовин бактерій Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих за наявності дріжджів, на двовидові біоплівки.

А Дар’я Благодир досліджувала вплив конкурентних грамнегативних бактерій на здатність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 руйнувати біоплівки.

Практика в Інституті продовольчих ресурсів НААН України дозволила магістранткам поглибити теоретичні знання, ознайомитися зі сучасними методами досліджень у галузі біотехнології та мікробіології та отримати практичні навички, корисні для майбутнього професійного розвитку.

Щиро дякуємо працівникам Інституту продовольчих ресурсів НААН України за організацію професійної практики для наших студенток, а дівчатам бажаємо подальших успіхів і творчого натхнення!

Опублікований: 17-07-2024
Читайте також:
Ефективний метод активного навчання: командна-ділова гра «Фарм-мільйонер»

Командні ділові ігри в умовах швидкого зростання обсягу інформації, необхідності більш якісного оброблення та засвоєння є найефективнішим засобом досягнення міцних, глибоких знань, навичок і вмінь. Вони не тільки озброюють здобувачів вищої освіти результатами наукового пізнання, а й формують самостійність, розвивають та вдосконалюють здібності до т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективний метод активного навчання: командна-ділова гра «Фарм-мільйонер» 21 грудня 2023

Бакалаври-експерти гідно захистили кваліфікаційні роботи

На кафедрі експертизи харчової продукції завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» заочної та скороченої форми здобуття освіти. На розгляд екзаменаційної комісії було представлено ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-експерти гідно захистили кваліфікаційні роботи 21 лютого 2025

Відкрита лекція для першокурсників освітньо-професійної програми «Технології харчування»

21 листопада 2022 року доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Мамченко прочитала відкриту лекцію «Меню – візитна картка закладу ресторанного господарства» з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» першого року навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для першокурсників освітньо-професійної програми «Технології харчування» 22 листопада 2022

Про сучасні формати міжнародного обміну дізнавалися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистент Володимир Польовик відвідали онлайн-конференцію «Віртуальний обмін або мобільність?», організовану Київським офісом Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Учасниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні формати міжнародного обміну дізнавалися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 жовтня 2021