Здобувачки першого року навчання освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Анастасія Охмакевич і Дар’я Благодир проходили професійну практику в Інституті продовольчих ресурсів НААН України.
Під час практики дівчата займалися дослідженнями у галузі біотехнології та мікробіології. Основні види робіт включали проведення мікробіологічних аналізів, вирощування та ідентифікацію мікроорганізмів, контроль якості та безпеки харчових продуктів, а також власні досліди за науковою тематикою та пошук відповідної літератури.
Експерименти Анастасії Охмакевич стосувалися впливу суміші ефірної олії лемонграсу та поверхнево-активних речовин бактерій Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих за наявності дріжджів, на двовидові біоплівки.
А Дар’я Благодир досліджувала вплив конкурентних грамнегативних бактерій на здатність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 руйнувати біоплівки.
Практика в Інституті продовольчих ресурсів НААН України дозволила магістранткам поглибити теоретичні знання, ознайомитися зі сучасними методами досліджень у галузі біотехнології та мікробіології та отримати практичні навички, корисні для майбутнього професійного розвитку.
Щиро дякуємо працівникам Інституту продовольчих ресурсів НААН України за організацію професійної практики для наших студенток, а дівчатам бажаємо подальших успіхів і творчого натхнення!