Н У Х Т

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів

12 травня 2025

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів

Магістранти освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів» в рамках дисципліни «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують пізнавати унікальні технології хлібопечення різних країн світу. Черговим об’єктом вивчення стала традиційна ізраїльська хала.

Хала – єврейський святковий хліб, який готують зі здобного дріжджового тіста з додаванням значної кількості яєць, але помірного вмісту цукру. Виріб має характерну плетену форму, що може виконуватися з трьох, чотирьох і більше джгутів, кожний із яких несе символічне значення. Наприклад, плетіння з трьох джгутів традиційно уособлює істину, мир і правосуддя. Для ізраїльського суспільства хала має глибоке культурне та релігійне значення, вона є невід’ємним атрибутом суботнього святкового столу (шабату).

Під час заняття здобувачі освіти опанували теоретичні аспекти приготування хали, ознайомилися з історією походження виробу, його традиційною формою та технологічними особливостями. У рамках лабораторного практикуму студенти мали можливість власноруч виготовити цей виріб, дотримуючись рецептури, інструкцій протоколу та етапів, викладених у методичних матеріалах.

Такі практичні заняття не лише розширюють професійний кругозір здобувачів освіти, а й формують розуміння культурного контексту харчових технологій, що є особливо цінним для фахівців, які планують працювати у міжнародних компаніях або за кордоном.

Опублікований: 12-05-2025
Читайте також:
Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

31 жовтня на розширеному засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології фруктового і желейно-фруктового мармеладу з регульованим вмістом цукрів» аспірантки Наталії Оверчук. Наукова керівниця – професорка Юлія Камбулова. На засідання були запрошені дирек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації 02 листопада 2023

Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу

29 жовтня 2019 року відбулася відкрита лекція «Природно-антропогенні рекреаційно-туристичні ресурси» к.г.н., доцента кафедри туристичного і готельного бізнесу Олени Харченко з дисципліни «Туристичне краєзнавство» для здобувачів 2 курсу спеціальності 242 «Туризм». Основні питання, розглянуті під час лекції – поняття про об’єкти природно-заповідного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу 30 жовтня 2019

В університеті відбулася перша виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми за новими вимогами

10-12 березня 2020 року в нашому університеті відбулася виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми «Хімічна технологія» зі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» за новими вимогами та правилами відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Експерти Національ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулася перша виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми за новими вимогами 19 березня 2020

Досвід роботи потужного виробника вивчили здобувачі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво та поліграфія» вивчили досвід роботи потужного виробника гнучкого паковання з поліграфічним оформленням – компанії Evotek INC. Корисна інформація і незабутні враження від масштабів виробництва, оснащеного сучасним технологічним обладнанням, відвідування лабораторії та ознайомлення з методами контролю якості, спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід роботи потужного виробника вивчили здобувачі спеціальності «Видавництво та поліграфія» 12 вересня 2022