Н У Х Т

Практичні і теоретичні аспекти технологій м'ясопереробної галузі першокурсникам-бакалаврам

24 січня 2025

Практичні і теоретичні аспекти технологій м'ясопереробної галузі першокурсникам-бакалаврам

Згідно з планом проведення відкритих занять на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 21 січня 2025 року відбулася відкрита лекція з дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» першого року навчання, які здобувають освіту за освітніми програмами «Харчові технології та інженерія» і «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Лектор потоку, професор Василь Пасічний познайомив здобувачів освіти з викладачами кафедри, задіяними у навчальному процесі для проведення лабораторних і практичних занять за цією дисципліною та умовами проведення модульних заходів.

Метою викладання дисципліни є надання основних знань здобувачам освіти для можливості подальшого обрання ними певної вузької спеціалізації, а також їх підготовка до вивчення спеціальних дисциплін.

У рамках лекції здобувачі ознайомилися з класифікацією м'ясопереробних підприємств, їх спеціалізацією, видами основної і нетрадиційної сировини та базовим асортиментом м'ясопереробних підприємств і особливостями забезпечення якості і безпечності продукції в технологіях м'ясопереробної галузі.

На прикладі порівняння структури й діяльності вітчизняних і закордонних агрохолдингів, з якими кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів укладені договори про співпрацю, здобувачі познайомилися з перспективними напрямками та інноваціями щодо використання основних видів сировинних ресурсів і тенденціями у галузі глибокого перероблення продуктів тваринництва і рослинництва на сучасних підприємствах м'ясопереробної галузі.

Опублікований: 24-01-2025
Читайте також:
«Перші ластівки» кафедри фінансів

«Першими ластівками» випуску 2020 стали магістри денної форми навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування». Випускники успішно захистили 22 магістерські роботи тільки на «відмінно» та «добре». За результатами успішного навчання п’яти магістрам надали рекомендацію кафедри на отримання диплому з відзнакою. Поряд із ґрунтовни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Перші ластівки» кафедри фінансів 17 лютого 2020

Практичний підхід до теорії менеджменту

Бакалаври-першокурсники освітньої програми «Менеджмент» взяли участь у майстер-класі від сертифікованого консультанта Adizes Institute (США), міжнародного консультанта з трансформації бізнесу Бориса Шевельова. Тема майстер-класу «Чи оптимальна структура вашої компанії?» актуальна та пізнавальна для здобувачів, які розпочали опановувати обрану спеці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний підхід до теорії менеджменту 19 березня 2024

Оприлюднені списки вступників до бакалаврату, рекомендованих на бюджет і контракт

Сьогодні надвечір були оприлюднені рейтингові списки вступників на бакалавра, чиї заяви на бюджет або контракт отримали рекомендації до зарахування. Щоб з’ясувати, чи отримана рекомендація до зарахування в НУХТ, заходьте до особистого кабінету на сайті vstup.edbo.gov.ua. Нагадуємо, вступники, які отримали рекомендацію, мають до 18:00 9 серпня пода...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оприлюднені списки вступників до бакалаврату, рекомендованих на бюджет і контракт 05 серпня 2025

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління

17 квітня мистецький колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління відновив одну з найулюбленіших традицій нашого університету – День інституту/факультету. Яскраві, сповнені гумору і несподіваних поворотів, насичені неперевершеним вокалом і феєричною хореографією масштабні постановки незмінно дарували прекрасний настрій і залишали н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 квітня 2024