Н У Х Т

Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США

26 листопада 2021

Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США

25 листопада 2021 року у групі МН-1-7p старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Алла Щеглова провела практичне заняття, присвячене Дню подяки (Thanksgiving Day). Здобувачі мали змогу ознайомитися з історією свята та його сучасними традиціями.

День подяки – державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер листопада, вшановуючи перший урожай, зібраний пілігримами з Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Губернатор пілігримів Вільям Бредфорд проголосив День подяки Богові за те, що він допоміг їм пережити сувору зиму. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом.

У 1789 році перший президент США Джордж Вашингтон проголосив це свято національною подією і на прохання конгресу визначив дату – 26 листопада, четвер. Остаточно національним святом День подяки став 1863 року, коли президент Авраам Лінкольн встановив його в останній четвер листопада і оголосив національним святом і вихідним днем.

День подяки прийнято святкувати у родинному колі. Родичі і друзі з'їжджаються зі всієї країни за спільний стіл із традиційними стравами. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширована індичка з журавлиновим варенням і солодкий пиріг із гарбузовою начинкою.

Читання тесту про історію свята та виконання лексичних вправ  сприяло закріпленню матеріалу з теми та розширенню вокабуляру студентів. Здобувачі осмислили значення вдячності у власному житті і, як підсумок, кожний висловив подяку.

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій

26 квітня викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до прес-конференції на YouTube-каналі «CHERNOBYLTOUR», учасниками якої були ліквідатор, офіцер радіаційної розвідки, еколог, письменник, директор з наукової роботи компанії «ЧОРНОБИЛЬ ТУР» Сергій Мирний, ліквідатор, старший інженер управління 4-го енергоблока ЧАЕС...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій 27 квітня 2020

Розкриваємо кулінарні таємниці

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують цикл пізнавальних фахових лекцій для старшокурсників відокремлених структурних підрозділів університету. Так, 7 травня старший викладач Володимир Польовик прочитав гостьову лекцію «Розкриваємо кулінарні таємниці : знайомтесь – «Котлета по-київські» для четвертокурсників с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розкриваємо кулінарні таємниці 08 травня 2025

Цікаві біотехнологічні канікули: табір «Shamrock»

Тривалість шкільних канікул навесні ледь перевищує тиждень, але весняні табори, які стають нині надзвичайно популярними, навіть протягом цього часу намагаються надати дітям програми, насичені цікавими культурно-дозвільними заходами, майстер- класами, гуртками, квестами, спортивними заходами і вікторинами, конкурсами й сюрпризами. Саме таким, одноч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві біотехнологічні канікули: табір «Shamrock» 29 березня 2019

Оголошено результати додаткової сесії магістерських іспитів

Результати додаткової сесії єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) для вступу в магістратуру розміщені в кабінетах учасників тестування. Тож вступники до магістратури, які брали участь у додатковій сесії ЄФВВ, можуть сформувати екзаменаційну картку для вступу до університету. Для цього потрібно скористатися вкладкою «Результати» в кабінеті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оголошено результати додаткової сесії магістерських іспитів 17 серпня 2023