Н У Х Т

Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США

26 листопада 2021

Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США

25 листопада 2021 року у групі МН-1-7p старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Алла Щеглова провела практичне заняття, присвячене Дню подяки (Thanksgiving Day). Здобувачі мали змогу ознайомитися з історією свята та його сучасними традиціями.

День подяки – державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер листопада, вшановуючи перший урожай, зібраний пілігримами з Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Губернатор пілігримів Вільям Бредфорд проголосив День подяки Богові за те, що він допоміг їм пережити сувору зиму. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом.

У 1789 році перший президент США Джордж Вашингтон проголосив це свято національною подією і на прохання конгресу визначив дату – 26 листопада, четвер. Остаточно національним святом День подяки став 1863 року, коли президент Авраам Лінкольн встановив його в останній четвер листопада і оголосив національним святом і вихідним днем.

День подяки прийнято святкувати у родинному колі. Родичі і друзі з'їжджаються зі всієї країни за спільний стіл із традиційними стравами. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширована індичка з журавлиновим варенням і солодкий пиріг із гарбузовою начинкою.

Читання тесту про історію свята та виконання лексичних вправ  сприяло закріпленню матеріалу з теми та розширенню вокабуляру студентів. Здобувачі осмислили значення вдячності у власному житті і, як підсумок, кожний висловив подяку.

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Професія на дотик: здобувачі-експерти побували на IFFIP-2025

У межах дисциплін «Безпека харчової продукції» (лекторка – доцентка Анастасія Чорна) та «Основи проєктування харчових виробництв» (лекторка – доцентка Оксана Петруша) здобувачі груп ХЕ-2-7, ХЕ-3-10 та ХЕ-3-11 відвідали виставку IFFIP-2025 (International Forum of Food Industry and Packaging), яка традиційно проходить у Києві та об’єднує виробників, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професія на дотик: здобувачі-експерти побували на IFFIP-2025 28 квітня 2025

Магістри кафедри технології оздоровчих продуктів вирішують актуальні проблеми, що стоять перед промисловістю

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організації р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри технології оздоровчих продуктів вирішують актуальні проблеми, що стоять перед промисловістю 27 лютого 2018

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

У сучасному інформаційному середовищі, де темпи технологічних інновацій та доступ до знань стрімко зростають, неформальна освіта набуває особливої актуальності як ефективний інструмент розвитку як особистісних, так і професійних компетенцій. З огляду на зростаючу потребу у спеціалізованих навичках у сфері біотехнологій і біоінженерії, можливості до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів 18 лютого 2025

Профком співробітників вітає з Днем пам'яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом

Дорогі ветерани! Вітаємо вас із Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Ви своїми руками зупинили війну і принесли спокій у кожен дім. Ми до болю вдячні за ваш подвиг. Бажаємо міцного здоров`я, сімейного тепла i добробуту, сонячного неба над головою і миру в кожну оселю. Настав час, коли ці слова звучать...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників вітає з Днем пам'яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом 08 травня 2020