Н У Х Т

Погляд у майбутнє: неймовірні враження від Farmak_Lab 2023

04 грудня 2023

Погляд у майбутнє: неймовірні враження від Farmak_Lab 2023

Активні форми навчання відчиняють вікно у світ подій та можливостей. Магістранти, які навчаються за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Вікторією Красінько взяли участь у Farmak_Lab 2023 «Сучасні методи аналітичного контролю в фармацевтичному виробництві» та відвідали аналітичний відділ лідера фармацевтичного ринку України.

Спочатку вони прослухали лекцію від HR-фахівчині АТ «Фармак» Віталії Красулі про компанію, її здобутки, які дійсно вражають та надихають, а також про перспективи кар’єрного росту від лаборанта до керівних посад.

Потім начальниця відділу аналітичної розробки Департаменту досліджень та розробки АТ «Фармак» Юлія Кондратова розповіла про важливість аналітичної хімії для перевірки лікарських засобів на відповідність стандартам і навела приклади новітніх технологій, методів аналізу, що використовуються у фармацевтичному виробництві.

Фахівчиня зауважила, що з кожним роком вимоги до продукції все жорсткіші. І щоразу необхідні надзвичайно точні і відтворювані методи, тому хіміки-аналітики Департаменту R&D АТ «Фармак» постійно шукають та валідують нові способи аналізу.

Учасники заходу мали можливість побачити все обладнання, про яке розповідала фахівчиня та дізнатися, як відбувається «відшліфовування» нових методик створення ліків, зазвичай генериків і яка велика праця хіміків, технологів, мікробіологів та інших працівників стоїть за цим. Під час екскурсії до лабораторії вони впевнилися, що контроль за виробництвом здійснюється дуже ретельно, забезпечуючи випуск високоякісних ліків.

Магістранти переконалися, що матеріал дисциплін, які викладаються їм в університеті, зокрема, «Методи контролю біотехнологічних фармацевтичних та харчових виробництв», а також «Новітні напрями у біотехнології і фармації» стане у пригоді при працевлаштуванні до Департаменту досліджень та розробки.

Участь магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології у освітньому заході Farmak_Lab 2023 від флагмана фармацевтичної галузі України АТ «Фармак» стала не лише вікном у світ сучасних технологій та інновацій у біотехнології і фармації, але й унікальним шансом зануритися в атмосферу високопрофесійного середовища фармацевтичної галузі. Масштабність та значимість цієї події для майбутніх фахівців у галузі біотехнології і мікробіології важко переоцінити.

Наші учасники надзвичайно вдячні керівництву та співробітникам АТ «Фармак» за чудову можливість взяти участь у надзвичайно інформативному та корисному освітньому заході, за таку дивовижну можливість потрапити до аналітичної лабораторії R&D найсучаснішого фармацевтичного підприємства та приємні спогади, які залишаться у них разом із пам’ятними подарунками від компанії.

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива

Студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТХ-3-5) з наставницею, асистенткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Бурченко відвідали крафтову пивоварню «BeerMaster Brevery» торгівельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану у ТЦ «Республіка» міста Києва. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива 20 травня 2024

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла  участь у роботі конференції «Органік: знання, досвід, результат», яка відбулася 9 червня 2021 року у м. Києві на території Національного Експоцентру України у рамках Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2021» та Спеціалізованої виставки-ярмарку органіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 червня 2021

Другокурсники покращують навички з розвитку особистості

Кафедра технології молока і молочних продуктів традиційно запрошує фахівців галузі для проведення гостьових лекцій. Наприкінці року у рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» здобувачі другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій заслухали п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники покращують навички з розвитку особистості 15 грудня 2023

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

Днями студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю вирушили у захоплюючу подорож на завод «Оболонь». Від фахівців підприємства вони дізналися про кожний етап виробництва пива та історію пивзаводу. Студентам цікаво було почути, що місце розташування заводу обирали чеські спеціалісти, і це стало першим кроком до його ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь» 01 червня 2023