Н У Х Т

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

21 листопада 2023

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів  взяли участь у онлайн-тренінгу «Маркування органічної продукції. Державний логотип для органічної продукції». До тренінгу також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних продуктів».

Тренінг був організований Міністерством аграрної політики та продовольства України та органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві зі SAFOSO AG (Швейцарія).

Більше 130 учасників тренінгу мали змогу докладно ознайомитися із Законодавством України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, зокрема наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження державного логотипа для органічної продукції. Зважаючи на те, що оператори ринку органічних продуктів в Україні вже почали маркувати продукцію державним логотипом, виникає багато запитань, пов’язаних із правильним маркуванням.

Заступниця керівника відділу сертифікації, стандартизації та якості органу сертифікації «Органік Стандарт» Олена Манзюк детально розповіла про правила маркування продукції відповідно до законодавства України та навела багато прикладів.

Експертка із законотворчості, наукова консультантка з правових питань, юристка-розробниця органічного законодавства України Юлія Мовчан надала інформацію про правові наслідки неправомірного маркування продукції як органічної та відповідальність за порушення, пов'язані з використанням державного логотипа для органічної продукції.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює подяку українському сертифікаційному органу «Органік Стандарт» і його директору Сергію Галашевському за можливість взяти участь у заході. Матеріали, представлені на тренінгу, будуть використані для підготовки лекцій дисциплін для магістрів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 21-11-2023
Читайте також:
Профком вирішує питання оздоровлення дітей

7 червня 2022 року в онлайн-режимі відбулося чергове засідання профкому Первинної профспілкової організації співробітників НУХТ. На засіданні було розглянуто питання виділення путівок для дітей членів профспілки. Попередньо голови профбюро разом із профоргами провели опитування серед членів профспілки щодо бажаючих відправити дітей на оздоровлення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вирішує питання оздоровлення дітей 10 червня 2022

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

4 грудня 2018 р. на базі нашого університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру, участь у якому взяли заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров і народний депутат України Олександр Марченко. Рада зібралася, щоб обговорити акту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру 04 грудня 2018

Презентація кафедри експертизи харчових продуктів у коледжі НУХТ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга і Анастасія Чорна відвідали коледж ресторанного господарства НУХТ Із метою презентації спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» і «Якість, стандартизація та сертифікація». Викладачів привітно зустріли заступник директора з навчальної роботи Микола Лобур, зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація кафедри експертизи харчових продуктів у коледжі НУХТ 29 листопада 2019

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України

12 березня 2022 року Спілка ректорів України прийняла важливі рішення щодо ситуації у вищій школі та участі її представників у обороні держави під час воєнного стану. Відповідно до затвердженого рішення, пріоритетними завданнями Спілки є: - підтримка ініціативи МОН щодо відміни ДПА і ЗНО в середній школі, спрощення вступу до магістратури у 2022 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України 15 березня 2022