Н У Х Т

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

21 листопада 2023

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів  взяли участь у онлайн-тренінгу «Маркування органічної продукції. Державний логотип для органічної продукції». До тренінгу також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних продуктів».

Тренінг був організований Міністерством аграрної політики та продовольства України та органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві зі SAFOSO AG (Швейцарія).

Більше 130 учасників тренінгу мали змогу докладно ознайомитися із Законодавством України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, зокрема наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження державного логотипа для органічної продукції. Зважаючи на те, що оператори ринку органічних продуктів в Україні вже почали маркувати продукцію державним логотипом, виникає багато запитань, пов’язаних із правильним маркуванням.

Заступниця керівника відділу сертифікації, стандартизації та якості органу сертифікації «Органік Стандарт» Олена Манзюк детально розповіла про правила маркування продукції відповідно до законодавства України та навела багато прикладів.

Експертка із законотворчості, наукова консультантка з правових питань, юристка-розробниця органічного законодавства України Юлія Мовчан надала інформацію про правові наслідки неправомірного маркування продукції як органічної та відповідальність за порушення, пов'язані з використанням державного логотипа для органічної продукції.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює подяку українському сертифікаційному органу «Органік Стандарт» і його директору Сергію Галашевському за можливість взяти участь у заході. Матеріали, представлені на тренінгу, будуть використані для підготовки лекцій дисциплін для магістрів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 21-11-2023
Читайте також:
У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася низка заходів присвячених Дню примирення та Дню Перемоги

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася низка заходів присвячених Дню примирення та Дню Перемоги. Особливо насиченим стало 8 травня. Студенти і педагогічний колектив коледжу під час перерв отримали можливість переглянути унікальні кадри фронтової хроніки, ознайомитися з документами і матеріалами на виставці творчих та пошукових ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася низка заходів присвячених Дню примирення та Дню Перемоги 10 травня 2018

Доцент кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування очолив експертну комісію МОН

Доцент кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування В’ячеслав Іващук очолив експертну комісію Міністерства освіти і науки України з проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю 5.05020201 «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» у Вільногірському коледжі (Дніпровська обл.). Він скорис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування очолив експертну комісію МОН 13 лютого 2018

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ

Прийшла весна, що завжди символізує оновлення, і отже настав час рухатися вперед, підкорюючи нові життєві вершини. У чудовий святковий день наш колектив не тільки вітав жінок-колег, але й традиційно тепло зустрічав гостей – учасників першого весняного Дня вступника НУХТ. На наш івент завітали чимало майбутніх вступників, що прагнуть до здобуття но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ 08 березня 2025

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій

У перший день весни 2019 року Навчально-науковий інститут харчових технологій НУХТ побажав щасливого професійного й життєвого злету 264 своїм випускникам-магістрам. Щирі напутні слова адресували своїм вихованцям директор інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачі випускових кафедр – технології консервування, проректор університету з навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій 01 березня 2019