Н У Х Т

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 квітня 2021

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Історія про смиренну «маленьку людину», титулярного радника Акакія Акакійовича, який був дуже старанним у роботі але бідним, потерпав від насмішок своїх колег, викликає не лише співчуття, а й наштовхує на роздуми. Єдину річ, що освітлила буденне життя переписувача паперів – шинель, на яку він довго збирав гроші, багато в чому відмовляючи собі, вкрали. Людина залишилась наодинці зі своєю проблемою, а після його смерті історію перетворили на звичайну легенду.

Насичену символічними деталями повість, актори прикрасили особливими символами, які були відображені в декораціях, одязі, поведінці. Саундтреки до вистави виконували 22 музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Києва», а саундпродюсери змогли записати справжню акустику театральної зали. Актори впевненні, що вистава особливо актуальна сьогодні, адже в сучасному суспільству часто не вистачає допомоги, доброго слова, уваги та спілкування, натомість багато агресії та глузування. Слід зауважити, що цей проєкт підтримує громадську організацію «Бачити серцем».

Наші здобувачі й викладачки вдячні колективу Театру на Подолі за можливість переглянути виставу. Сподіваємось, що символ серця, який можна було бачити протягом усієї вистави, буде спонукати до любові, поваги, уважності та співчуття. 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
Орієнтир для вступників

Вибір спеціальності і закладу освіти, в якому її здобуватимеш, залежить від багатьох чинників – індивідуальних вподобань, рівня знань і підготовленості, від логістики та умов навчання, проживання, дозвілля, від можливостей дуального навчання, проходження практик, а також перспектив працевлаштування. Щоб зорієнтуватися у вирі інформації, на поміч ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орієнтир для вступників 10 травня 2023

І місце у змаганнях на рафтах Відкритого чемпіонату з водного туризму виборола команда студентів НУХТ!

27 вересня 2020 року на честь святкування Всесвітнього дня туризму у Києві відбувся Відкритий чемпіонат з водного туризму, організаторами якого виступили Київська міська федерація спортивного туризму та туристичний клуб «Время не ждет» (КВНЖ). У змаганнях взяли участь 10 команд, серед яких і команда студентів спеціальності «Туризм» «КВНЖ НУХТ», як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І місце у змаганнях на рафтах Відкритого чемпіонату з водного туризму виборола команда студентів НУХТ! 29 вересня 2020

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів

Інститутом підготовки фахівців Національного органу стандартизації було організовано навчання для керівного складу працівників компанії «Арго регіон» у рамках теми «Практичні аспекти розроблення та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». До програми навчання була залучена доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів 25 жовтня 2023

Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

В університеті навчаються здобувачі з усіх куточків України. А чи кожний знає все про свою область? А про сусідню? Заповнити пробіли в цьому питанні нині дозволяють онлайн-ресурси. Адже онлайн-екскурсії мають ряд переваг, дозволяючи за 20 хвилин побувати в усіх куточках нашої країни. Україна має унікальне і цікаве географічне розташування, населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 30 жовтня 2023