Н У Х Т

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 квітня 2021

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Історія про смиренну «маленьку людину», титулярного радника Акакія Акакійовича, який був дуже старанним у роботі але бідним, потерпав від насмішок своїх колег, викликає не лише співчуття, а й наштовхує на роздуми. Єдину річ, що освітлила буденне життя переписувача паперів – шинель, на яку він довго збирав гроші, багато в чому відмовляючи собі, вкрали. Людина залишилась наодинці зі своєю проблемою, а після його смерті історію перетворили на звичайну легенду.

Насичену символічними деталями повість, актори прикрасили особливими символами, які були відображені в декораціях, одязі, поведінці. Саундтреки до вистави виконували 22 музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Києва», а саундпродюсери змогли записати справжню акустику театральної зали. Актори впевненні, що вистава особливо актуальна сьогодні, адже в сучасному суспільству часто не вистачає допомоги, доброго слова, уваги та спілкування, натомість багато агресії та глузування. Слід зауважити, що цей проєкт підтримує громадську організацію «Бачити серцем».

Наші здобувачі й викладачки вдячні колективу Театру на Подолі за можливість переглянути виставу. Сподіваємось, що символ серця, який можна було бачити протягом усієї вистави, буде спонукати до любові, поваги, уважності та співчуття. 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Профорієнтаційна зустріч із абітурієнтами відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В .Ф. Доценка у режимі online. Модерували профорієнтаційний івент заступниця декана по роботі зі студентами Олена Тищенко та відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 27 листопада 2023

Надихаючий досвід для майбутніх маркетологів

Студенти ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Маркетинг», мали унікальну можливість відвідати салон офіційних дилерів автомобілів «Lexus» в Україні. Під час екскурсії вони не лише дізналися про історію та цінності бренду, але й ознайомилися зі сучасними тенденці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надихаючий досвід для майбутніх маркетологів 21 січня 2025

Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії

Уряд прийняв рішення, що відкриває можливість створення в Україні державних ключових лабораторій (ДКЛ) – це будуть команди науковців, що об’єднуватимуться попри відомче підпорядкування та сферу досліджень для вирішення масштабних сучасних проблем. Відповідна постанова була ухвалена під час засідання Кабінету Міністрів України. «Це дасть можливість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії 22 липня 2019

Успішно долають виклики навчання у онлайн-форматі наші викладачі й здобувачі

Секція машинобудування кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв успішно працює зі здобувачами вищої освіти в онлайн-режимі. Викладачі відповідно до розкладу проводять лекційні, практичні та лабораторні заняття, й відзначають, що переважна більшість студентів активно включилась у навчальний процес у дистанційний формі, цікавить...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно долають виклики навчання у онлайн-форматі наші викладачі й здобувачі 24 вересня 2020