Н У Х Т

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 квітня 2021

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Історія про смиренну «маленьку людину», титулярного радника Акакія Акакійовича, який був дуже старанним у роботі але бідним, потерпав від насмішок своїх колег, викликає не лише співчуття, а й наштовхує на роздуми. Єдину річ, що освітлила буденне життя переписувача паперів – шинель, на яку він довго збирав гроші, багато в чому відмовляючи собі, вкрали. Людина залишилась наодинці зі своєю проблемою, а після його смерті історію перетворили на звичайну легенду.

Насичену символічними деталями повість, актори прикрасили особливими символами, які були відображені в декораціях, одязі, поведінці. Саундтреки до вистави виконували 22 музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Києва», а саундпродюсери змогли записати справжню акустику театральної зали. Актори впевненні, що вистава особливо актуальна сьогодні, адже в сучасному суспільству часто не вистачає допомоги, доброго слова, уваги та спілкування, натомість багато агресії та глузування. Слід зауважити, що цей проєкт підтримує громадську організацію «Бачити серцем».

Наші здобувачі й викладачки вдячні колективу Театру на Подолі за можливість переглянути виставу. Сподіваємось, що символ серця, який можна було бачити протягом усієї вистави, буде спонукати до любові, поваги, уважності та співчуття. 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
З європейськими підходами до оподаткування познайомила гостьова лекторка

Гостьових лекцій багато не буває, особливо на актуальні теми та з чудовими і компетентними спікерами. Щойно завершилася зустріч на тему «Європейські підходи до оподаткування та податкова культура країн ЄС» із к.е.н., доценткою кафедри адміністрування податків Державного податкового університету Тетяною Тучак. Лекція відбулася в рамках виконання Мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З європейськими підходами до оподаткування познайомила гостьова лекторка 31 березня 2025

Нові перемоги фінансистів

Здобувачі-фінансисти Денис Ромась, Глафіра Білецька, Мар’яна Кужелюк, Максим Золоєв під керівництвом професорки Лади Шірінян взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі страхування, що відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету. Захід зібрав талановитих студентів із 31 закладу вищої освіти Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги фінансистів 22 травня 2025

Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет

2 серпня на сайті vstup.edbo.gov.ua оприлюднені рейтингові списки вступників до магістратури, рекомендованих для зарахування на бюджетну форму навчання.. В електронному кабінеті статус заяв тих вступників, які рекомендовані до зарахування на бюджет, змінений зі статусу «Допущено» на статус «Рекомендовано до зарахування (бюджет)». Вступники, які о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет 02 серпня 2021

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми

23 січня 2025 року відбулася зустріч здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 18 «Харчові технології» з гарантом освітньо-наукової програми, д.т.н., професором, завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою, де були підведені підсумки зимової екзаменаційної сесії та розглян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми 27 січня 2025