Н У Х Т

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 квітня 2021

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Історія про смиренну «маленьку людину», титулярного радника Акакія Акакійовича, який був дуже старанним у роботі але бідним, потерпав від насмішок своїх колег, викликає не лише співчуття, а й наштовхує на роздуми. Єдину річ, що освітлила буденне життя переписувача паперів – шинель, на яку він довго збирав гроші, багато в чому відмовляючи собі, вкрали. Людина залишилась наодинці зі своєю проблемою, а після його смерті історію перетворили на звичайну легенду.

Насичену символічними деталями повість, актори прикрасили особливими символами, які були відображені в декораціях, одязі, поведінці. Саундтреки до вистави виконували 22 музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Києва», а саундпродюсери змогли записати справжню акустику театральної зали. Актори впевненні, що вистава особливо актуальна сьогодні, адже в сучасному суспільству часто не вистачає допомоги, доброго слова, уваги та спілкування, натомість багато агресії та глузування. Слід зауважити, що цей проєкт підтримує громадську організацію «Бачити серцем».

Наші здобувачі й викладачки вдячні колективу Театру на Подолі за можливість переглянути виставу. Сподіваємось, що символ серця, який можна було бачити протягом усієї вистави, буде спонукати до любові, поваги, уважності та співчуття. 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води

Долаючи карантин і не зупиняючи навчальний процес, кафедра технології цукру і підготовки води йде у ногу зі сучасними технологіями та тестує нові інформаційні рішення для залучення великої кількості студентів до лекцій у реальному часі. 28 травня 2020 р. за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM доцент кафедри Наталія Романченко прочитала відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води 01 червня 2020

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» 27 березня 2023

Благодійність – у нас в крові!

На початку вересня Національний банк України спільно з Міністерством освіти та науки і Благодійним фондом «Таблеточки» розпочали благодійну акцію «Монетки дітям», що передбачала збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які вже понад рік не є платіжними, й перерахування зібраних коштів на допомогу онкохворим дітям. Організатори запропонувал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благодійність – у нас в крові! 22 листопада 2021

Свою лепту в подолання глобальної проблеми вносить ще один студент кафедри біотехнології і мікробіології

4-5 лютого в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького за підтримки благодійного фонду «Єдність проти раку» відбулася Науково-практична конференція молодих вчених «Фундаментальна медицина: інтегральні підходи до терапії хворих з онкопатологією», присвячена Всесвітньому дню боротьби проти раку. У конференц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою лепту в подолання глобальної проблеми вносить ще один студент кафедри біотехнології і мікробіології 08 лютого 2019