Н У Х Т

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 квітня 2021

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Історія про смиренну «маленьку людину», титулярного радника Акакія Акакійовича, який був дуже старанним у роботі але бідним, потерпав від насмішок своїх колег, викликає не лише співчуття, а й наштовхує на роздуми. Єдину річ, що освітлила буденне життя переписувача паперів – шинель, на яку він довго збирав гроші, багато в чому відмовляючи собі, вкрали. Людина залишилась наодинці зі своєю проблемою, а після його смерті історію перетворили на звичайну легенду.

Насичену символічними деталями повість, актори прикрасили особливими символами, які були відображені в декораціях, одязі, поведінці. Саундтреки до вистави виконували 22 музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Києва», а саундпродюсери змогли записати справжню акустику театральної зали. Актори впевненні, що вистава особливо актуальна сьогодні, адже в сучасному суспільству часто не вистачає допомоги, доброго слова, уваги та спілкування, натомість багато агресії та глузування. Слід зауважити, що цей проєкт підтримує громадську організацію «Бачити серцем».

Наші здобувачі й викладачки вдячні колективу Театру на Подолі за можливість переглянути виставу. Сподіваємось, що символ серця, який можна було бачити протягом усієї вистави, буде спонукати до любові, поваги, уважності та співчуття. 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів фінішували захисти дипломних проектів заочників за ОКР «Спеціаліст»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання за ОКР «Спеціаліст». Екзаменаційну комісію із захисту дипломних проектів хлібопекарського напряму очолив генеральний директор об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, а кондитерського напряму – голова  правлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів фінішували захисти дипломних проектів заочників за ОКР «Спеціаліст» 28 лютого 2017

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук. Молоді науковці, викладачі кафедри Ольга Пушка і Олег Бортнічук представили на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» результати своїх дисертаційних досліджень. Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи 25 жовтня 2018

Фахівці кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів засвідчують високий рівень підготовки бакалаврів-заочників

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання, для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» з напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». Очолив Екзаменаційну комісію завідувач кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів НУХТ Володимир Ковбаса. До складу ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів засвідчують високий рівень підготовки бакалаврів-заочників 19 лютого 2018

Нові профорієнтаційні рішення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко відвідали Ліцей №15 міста Києва. Спочатку вони зустрілися з директором ліцею Валерієм Литвином, погодили план проведення профорієнтаційних заходів на 2024-2025 навчальний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові профорієнтаційні рішення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 жовтня 2024