Н У Х Т

Плідна поїздка до Словаччини

30 січня 2018

Плідна поїздка до Словаччини

З 25 по 27 січня заступник директора Свалявського технічного коледжу НУХТ Василь Лизанець і викладач Одарка Пичкар у складі української делегації взяли участь у Міжнародному гастрономічному ярмарку, який відбувся в місті Братіслава Словацької Республіки.

На  ярмарку були представлені комплексні пропозиції для гастрономії та готельної індустрії від професійного обладнання та устаткування до їжі, напоїв, приготування страв торгових марок Словацької республіки та інших європейських країн. На цьому ж форумі відбулася зустріч українських викладачів із представником Міністерства освіти Словацької Республіки, який відзначив, що радий бачити представників України в Словаччині і сподівається на подальшу співпрацю між словацькими і українськими освітніми закладами.

У рамках виставки відбувся фінал кулінарного конкурсу між студентами словацьких навчальних закладів, де готують фахівців закладів харчування. У конкурсі взяли участь двісті студентів, а до фіналу вийшли шість команд.

Окремою частиною програми поїздки було відвідування готелів курортного містечка у Високих Татрах та ознайомлення з можливими базами практик для українських студентів.

Зауважимо, що у готелі «Крокус» саме проходять виробничу практику студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ  Марія Попович, Анатолій Рубіш, Михайло Панець і Катерина Зарецька. Викладачі зустрілись зі студентами, з'ясували умови проходження практики й пересвідчилися, що вона проходить у гарних умовах із дотриманням усіх норм і правил. Наші студенти відзначили, що проходження практики в Словаччині значним чином допомагає у набутті професійних навичок, а також у спілкуванні з іноземними туристами, вдосконаленні знань і вмінь зі словацької мови та інтегруванні у європейське суспільство. Керівником практики від готелю була дана позитивна оцінка студентам-практикантам.

Опублікований: 30-01-2018
Читайте також:
МХП відкриє при нашому університеті центр досліджень і розвитку

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) відкриє при нашому університеті R&D-центр (центр досліджень і розвитку).   Планується, що це буде сучасна кухня-лабораторія, на базі якої наші здобувачі освіти, викладачі й науковці експериментуватимуть над приготуванням кулінарних продуктів за допомогою сучасного обладнання та створ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МХП відкриє при нашому університеті центр досліджень і розвитку 17 грудня 2020

Студенти побували в гостях у прикордонників

Екскурсійна група студентів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ побувала в гостях у прикордонників. Враження від відвідування навчального центру залишилися незабутні. Адже юнакам вдалося на власні очі побачити, як  готують майбутніх воєнних спеціалістів і дізнатися, якими знаннями потрібно володіти, щоб надійно захищати державний кордон....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти побували в гостях у прикордонників 07 серпня 2018

Ділимося досвідом з японськими колегами

Наш університет продовжує зміцнювати міжнародні зв’язки та ділитися досвідом щодо підвищення якості й безпечності харчової продукції. А наші викладачі незмінно запрошуються до різноманітних експертних груп із упровадження новітніх технологій та забезпечення найвищих стандартів якості у всіх сферах життя українців. Так, доцентка кафедри технології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ділимося досвідом з японськими колегами 18 серпня 2025

Комунікативний підхід до викладання – кредо викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко, сповнена турбот про початок нового навчального року, взяла участь у роботі щорічних методичних семінарів із комунікативного підходу до викладання. Захід був організований International Language Centre (ILC) – популярним центром викладання англійської мови д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Комунікативний підхід до викладання – кредо викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 04 вересня 2019