Н У Х Т

Плановий науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

08 листопада 2024

Плановий науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

5 листопада на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся черговий науковий семінар.

Першою до виступу запросили в.о. завідувача кафедри, доцентку Галину Лук’янець, яка висвітлила тему «Освіта в еру масового доступу до цифрових технологій: виклики та можливості». У доповіді йшлося про переваги та виклики цифровізації, як цифрові технології змінюють освітній ландшафт України, створюючи нові можливості для студентів ЗВО та водночас ставлячи перед ними численні виклики.

Доповідачка зазначила, що ефективне впровадження цифрових інструментів у освітній процес потребує не лише технічного забезпечення, але й нового підходу до навчання, який враховує психологічні та соціальні аспекти. Та у підсумку підкреслила, що успішна інтеграція традиційних і цифрових методів навчання дозволить українським ЗВО гідно відповідати на виклики сучасності та готувати студентів до життя в інформаційному суспільстві.

Друга спікерка, професорка Наталія Науменко представила доповідь «Принципи роботи з онлайн-словниками у формуванні індивідуального лексикону з іноземної мови (на матеріалі довідника Marriam-Webster)», порушивши питання, надзвичайно актуальне для сучасної методики навчання та вивчення іноземних мов, – користування Інтернет-ресурсами для поповнення індивідуального словникового запасу. Ішлося про роботу з онлайн-словником «Мерріам-Вебстер», який має тривалу історію, починаючи від його заснування відомим американським лексикографом Ноа Вебстером і завершуючи різноманіттям статей, мовних ігор і тестів, які дозволяють кожному – як носієві англійської, так і іноземцеві – долучитися до таємниць мови Шекспіра, перевірити свої знання лексики та інших галузей повсякденного життя, поповнюючи скарбничку власного лексикону вузькоспеціальними термінами, словами-поетизмами та архаїзмами, а іноді й жаргонізмами.

Далі відбулася дискусія-обговорення, у ході якої викладачі поділилися власним баченням ситуації та перспективами розвитку освіти в умовах цифровізації, а також розглянули варіанти використання онлайн-ресурсу «Мерріам-Вебстер» у навчальній роботі зі здобувачами.

Опублікований: 08-11-2024
Читайте також:
Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024

НУХТ – у першій 30-ці вишів, куди подано найбільше заяв на вступ

26 липня був завершений прийом заяв до закладів вищої освіти України від вступників для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» («магістр» медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. На основі статистичних даних інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», де публікуєть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у першій 30-ці вишів, куди подано найбільше заяв на вступ 30 липня 2018

Про традиції святкувань у різних країнах дізнаються студенти на заходах кафедри  іноземних мов професійного спрямування

23 листопада старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Сподинюк провела зі студентами групи ТІ 1-1 захід, присвячений Міжнародному дню студента. Студенти підготували презентації та повідомлення англійською та українською мовою щодо історії виникнення, традицій, прикмет і святкування цього дня в різних країнах: Україні, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про традиції святкувань у різних країнах дізнаються студенти на заходах кафедри іноземних мов професійного спрямування 26 листопада 2018

Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ

На кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів завітали викладачі та студенти Вінницького коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Виробництво жирів та жирозамінників». Про основні переваги навчання в університеті, й зокрема, на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ 02 грудня 2019