Н У Х Т

Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно…

21 квітня 2020

Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно…

З 12 березня і до нині триває карантин, але навчання продовжується і студенти опановують дисципліни дистанційно. У нашому університеті функціонує платформа Moodle для дистанційного навчання, а також відбувається спілкування викладачів і студентів за допомогою сервісів Viber, Telegram або організації відеоконференцій із використанням Zoom.

Нещодавно лекторка дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» Оксана Скроцька організувала відеозустріч із магістрантами-біотехнологами для пояснення незрозумілих моментів з дисципліни. Були розглянуті питання генетичної трансформації про- та еукаріот. Учасників зацікавили ключові моменти передавання генетичної інформації від Hfr-донорів до реципієнтних клітин, а також можливість повного передавання геному бактерій-донорів під час кон’югації у природних умовах.

Також були пояснені особливості різних методів, які використовують для відбору рекомбінантних клітин. Адже після реакції трансформації лише невелика частина клітин матиме необхідну генетичну конструкцію і не в усіх клітинах дана конструкція буде правильно функціонувати. Тож учасники зрозуміли особливості таких складних методів, як гібридизація нуклеїнових кислот insitu, радіоімуноаналіз білків insitu, а також метод функціональної комплементації, який є досить простим, але викликав у студентів багато запитань.

Опублікований: 21-04-2020
Читайте також:
Актуальний погляд на міцний крафт

13-14 червня професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та доцентка кафедри Ірина Бабич взяли участь у наймасштабнішому з’їзді крафтових винокурів і спеціалістів галузі – виставці-форумі крафтових дистилерів України «Міцний крафт-2025». «Міцний крафт» – платформа для спілкування, співпраці та натхнення, де кожн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальний погляд на міцний крафт 16 червня 2025

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права

Однією з родзинок навчального процесу на кафедрі економіки і права є часті зустрічі здобувачів освіти і викладачів з провідними фахівцями вітчизняних і міжнародних компаній. Гостьові лекції від практиків користуються незмінною популярністю серед студентів усіх курсів. Днями відбулися одразу два таких івенти. Провідна експертка в галузі економіки,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права 08 жовтня 2024

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі

21 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка спільно з Навчально-науковим інститутом харчових технологій відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі 22 лютого 2022

Планове засідання вченої ради університету

29 жовтня в актовій залі з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулося планове засідання вченої ради університету. За традицією розпочали з урочистого: привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручили відзнаки. Нагрудним знаком «Подяка ректора» був нагороджений директор Центру моніторингу якості та коорди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Планове засідання вченої ради університету 29 жовтня 2020