Профорієнтація стає ефективнішою, коли є не лише інформуванням, але набуває інтерактивних форм – тематичних лекторіїв, майстер-класів, вікторин тощо. Такий фаховий майстер-клас «Вимірюємо смак» провела доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько для учнів 9-го класу Васильківської гімназії № 6 (м. Васильків, Київська обл.).
У рамках вивчення дисципліни «Хімія» викладачка нагадала учням хімізм процесу нейтралізації, а також запропонувала перевірити його дію на звичному для всіх продукті – хлібові. З цією метою було визначено кислотність житнього і пшеничного хліба та порівняно одержані результати. Учні з великим зацікавленням долучилися до проведення експерименту, завдяки якому зрозуміли зв'язок кислотності з особливостями технології різних виробів.
Висловлюємо вдячність директорці гімназії Людмилі Столяренко, заступниці директора Тамарі Чередник і вчительці хімії Олені Горбач за співпрацю.