Н У Х Т

Питання конс’юмеризму вивчають студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

15 вересня 2021

Питання конс’юмеризму вивчають студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Конс’юмеризм як громадський рух споживачів на захист своїх прав та інтересів є актуальною проблемою, адже наближення України до вступу в Європейський Союз потребує застосування європейських стандартів якості продукції та створення передумов для реалізації права кожного громадянина на достойний рівень отриманих послуг і спожитої продукції.

Міжнародні організації споживачів виділяють такі базові права споживачів: право на якість товарів і послуг; право на достовірну інформацію про них; право на безпеку; право захищати свої споживацькі претензії в суді, право на споживацьку освіту, право на відшкодування збитків, право на задоволення базових потреб і право на здорове довкілля.

Для забезпечення зазначених прав в Україні важливою є правова обізнаність як споживачів так і фахівців сфери комерції, готельно-ресторанних, туристичних та інших послуг.

Вивчаючи дисципліну «Захист прав споживачів», студенти спеціальності «Маркетинг» Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ на занятті-екскурсії у ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» ознайомилися з роботою підрозділів підприємства щодо надання послуг з питань контролю якості продукції, оцінювання відповідності та сертифікації, метрологічного забезпечення тощо.

Опублікований: 15-09-2021
Читайте також:
Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова. Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 листопада 2021

Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника

На кафедрі готельно-ресторанної справи продовжуються виїзні лабораторні заняття у режимі онлайн. Цього разу здобувачі 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» «побували» у загадковому коктейль-барі «Kimberli» від однойменного ювелірного бренду у центрі столиці. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника 04 листопада 2021

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники

Студенти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із доцентом Тетяною Мірзодаєвою у рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», взяли участь у вебінарі «Як ми стикаємося з майбутнім гастрономічного туризму?», організованому UNWTO. Координатор Майстра з гастрономічного туризму при БКК Девід Мора та начальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники 25 травня 2020

Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За сприяння керівництва Науково-технічної бібліотеки НУХТ на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбувся науковий семінар, присвячений проблемам харчування дітей та дієтології. До заходу долучилися провідні науковиці-медики Національного медичного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 жовтня 2022