Н У Х Т

Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію

01 серпня 2025

Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію

У спекотний літній день Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ наповнився сміхом, ароматами свіжої випічки та дитячим захопленням. 30 липня у рамках Літньої школи лідерського росту «Я МОЖУ…» відбувся черговий кулінарний майстер-клас «Франківські кухарики» – теплий, емоційний і водночас глибоко змістовний захід, який поєднав профорієнтацію, благодійність і щире спілкування.

Цього разу діти, які завітали до нашого коледжу, поринули у світ кондитерського мистецтва. Найпростіша, здавалося б, справа – приготування пісочного печива – стала символом великої справи: знайомства з професією, пробудження інтересу, виявлення таланту.

Разом із викладачами, майстрами виробничого навчання та студентами коледжу юні кулінари дізналися про тонкощі замішування тіста, способи його розкачування, техніки формування виробів. А головне – відчули радість від процесу творення, який і є суттю будь-якої справжньої професії. Для багатьох дітей цей день став першим дотиком до кулінарної професії. Але саме такі дотики – найважливіші.

«А ви справді навчаєте цьому?», «А це можна вчити після 9 класу?», – запитували діти. Ці прості запитання – вияв справжнього інтересу. Саме вони стають першими цеглинками у фундаменті професійного вибору. І хто знає, можливо, сьогоднішнє пісочне печиво стане першим кроком до майбутнього диплома і фахової реалізації.

Професії сфери обслуговування, зокрема кухар, кондитер, офіціант, бармен, туризмознавець, маркетолог – сьогодні особливо актуальні. Це не лише творчі й потрібні фахи, а й шлях до стабільного майбутнього, до самореалізації в Україні чи за кордоном.

Колектив коледжу особливо пишається тим, що захід мав соціально важливий підтекст. Серед учасників були діти, які потребують особливої підтримки – опікувані Службою у справах дітей. Колективам усіх підрозділів нашого університету надзвичайно важливо не лише навчати, а й дарувати турботу, увагу, впевненість у власних силах.

Такі майстер-класи – не просто кулінарні заняття. Це жест підтримки, засіб мотивації, інструмент рівного доступу до знань і досвіду. Бо кожна дитина має право мріяти, творити і будувати своє майбутнє, і наші викладачі й студенти – щасливі бути частиною цього процесу.

Вдячні всім, хто долучається до цієї доброї справи! Викладачам і майстрам – за натхнення, терпіння та бажання поділитися знаннями. Студентам – за щирість, підтримку, відкритість до спілкування з молодшими. Адміністрації коледжу – за організацію та підтримку таких важливих ініціатив. А найголовніше – дякуємо Збройним Силам України, завдяки яким можемо навчати, ділитися, виховувати та вільно говорити дітям: «Ти можеш!».

Навчально-науковий комплекс НУХТ – не просто університет у Києві та одинадцять коледжів по всій Україні. Це простір можливостей, підтримки й розвитку. Коли дитина робить щось уперше і це вдається – народжується віра в себе. І якщо сьогодні ця віра починається з ароматного пісочного печива – наш колектив зробив свою справу добре!

Опублікований: 01-08-2025
Читайте також:
У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили переможців І туру Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся I тур  Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації. Ці інтелектуальні змагання відбуваються у три етапи: I-й етап  проходить на рівні навчального закладу, II-й етап відбувається серед переможців I етапу (обласний рівень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили переможців І туру Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 14 лютого 2017

До завершення основного набору до магістратури залишається два дні

В університеті триває приймання заяв і документів від вступників до магістратури. Станом на четверту ранку 20 серпня до університету подано 1194 заяви. Лідерами за кількістю поданих заяв на всі види конкурсних пропозицій є освітні програми: «Управління інформацією та аналітика даних», спеціальність 122 Комп'ютерні науки (107 заяв);«Економіка підп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До завершення основного набору до магістратури залишається два дні 20 серпня 2024

Успішна кар’єра за спеціальністю «Туризм»

Здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу стали учасниками кар’єрного онлайн-фестивалю «GEO Career» 2021. Захід, організований колегами з географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, був присвячений відповіді на питання «Чи дійсно реально побудувати успішну кар’єру, якщо прагнеш працювати й розвив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна кар’єра за спеціальністю «Туризм» 24 листопада 2021

Ефективна підготовка магістрантів у сфері автоматизованого проєктування – ключ до успішного виконання і захисту кваліфікаційних робіт

За спільної ініціативи завідувача кафедри біотехнології і мікробіології, д.т.н., професора Віктора Стабнікова та доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, к.т.н. Дмитра Люльки магістранти заочної форми навчання освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» отримали унікальну можливість погли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективна підготовка магістрантів у сфері автоматизованого проєктування – ключ до успішного виконання і захисту кваліфікаційних робіт 01 березня 2024