В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ розпочалися державні екзамени. Студенти груп ресторанного та кулінарного напрямів успішно склали перший етап державного іспиту – пробні роботи, які традиційно відбувалися за європейською технологією.
Оцінювання підсумкового рівня знань студентів здійснювали незалежні експерти – відомі ресторатори сучасних закладів ресторанного господарства м. Івано-Франківська та області, викладачі, майстри виробничого навчання і батьки студентів.
Відповідно до завдань навчальної програми студенти груп кулінарного напряму готували холодні закуски та другі страви, бармени презентували коктейлі та гарячі напої, кондитери готували десерти, а студенти групи ресторанного обслуговування продемонстрували високий рівень ресторанного сервісу, обслуговуючи гостей (експертів) у ресторані коледжу.
За результатами виконаних робіт незалежні експерти об’єктивно оцінили практичні знання та вміння студентів, надавши їм певні рекомендації, висловили слова подяки педагогічним працівникам закладу за відмінну підготовку фахівців сфери обслуговування, а окремим студентам, які продемонстрували високий рівень знань, поважні експерти запропонували місце роботи на своїх підприємствах.
Нагадаємо, 25 січня в коледжі відбувся захист авторських страв групи фахових молодших бакалаврів КТ-20 під керівництвом викладача Михайла Рудака. Здобувачі освіти презентували свої авторські страви, які вони розробляли в процесі проходження переддипломної практики. Студенти продемонстрували новітні технології, різноманітні техніки у приготуванні страв складного приготування з використанням елементів молекулярної кухні. Комісія навчального закладу компетентно оцінила набуті вміння на навички у приготуванні та розробленні авторських страв.
Вітаємо здобувачів освіти! Зичимо віри в себе, нових досягнень і професійного зростання!