Н У Х Т

Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів»

10 квітня 2023

Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів»

7 квітня 2023 року у межах 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів».

Відкрила роботу секції вітальним словом завідувачка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., професорка Лариса Арсеньєва. Роботу секції очолила к.т.н., доцентка Світлана Усатюк, секретарка – доцентка Вікторія Кійко.

Перед молодими науковцями виступили запрошені гості – керівник Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислав Веремеєнко з доповіддю «2023 рік – 50 років системі НАССР» і науковий співробітник кафедри технології молочних продуктів Інституту харчових технологій та харчування Жешувського університету (Польща) Каміль Шопа з доповіддю «Effect of Bacterial Strains and Storage Duration on the Quality of Probiotic Fermented Goat’s Milk».

Серед учасників конференції були представники Університету Штефана чел Маре (Сучава, Румунія), Тернопільського національного технічного університету iменi Івана Пулюя, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Державного біотехнологічного університету (Харків), Інституту біології та біотехнології Жешувського університету (Польща), Lehman College, Biology Department 250 Bedford Park Blvd W, Bronx, Українського Державного Науково-Дослідного Інституту «Ресурс» (Київ), Університету економіки і права «КРОК» (Київ).

Всього в роботі секції взяли участь 72 особи та було представлені й обговорені 11 доповідей здобувачів першого (бакалаврського) рівня, другого (магістерського) рівня та третього (освітньо-наукового) рівня доктора філософії. Представлені доповіді були наповнені актуальними дослідженнями, що мають практичне значення для сучасного розвитку сфери харчових технологій. Зокрема, роботи стосувалися таких тем: «Оцінка впливу часу зберігання на фізико-хімічні властивості майонезного соусу на основі казеїну та соєвого борошна» (доповідач – здобувач ІІІ курсу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Михайло Чепурняк); «Важливість показника активності води при зберіганні кондитерських виробів з порошком керобу (доповідачка – здобувачка І курсу аспірантури НУХТ Анастасія Божко); «Клітинне виробництво м'ясних харчових продуктів: значення, особливості та безпечність» (доповідачка – здобувачка ІІІ курсу НУХТ Еріка Щербина); «Dangers of using Titanium dioxide (E 171) as a food additive and its security assessment» (доповідач – здобувач ІІІ курсу НУХТ Денис Крисанов); «Застосування високого тиску при нетепловому обробленні у харчовій промисловості для забезпечення безпечності харчових продуктів» (доповідачка – здобувачка І курсу магістратури НУХТ Анна Дунаєва); «Розроблення рецептури соусу делікатесного «Курка кисло-солодка» (доповідачка – здобувач І курсу магістратури НУХТ Ірина Лаба).

У рамках роботи секції також було представлено наукову роботу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» на тему «Експертиза молока-сировини за вмістом золотистого стафілококу при прийманні на переробному підприємстві» здобувачки освіти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Христини Болтик.

Крім того, у рамках роботи секції були представлені постерні доповіді, які вирізнялися науковою новизною, практичною цінністю отриманих результатів і нестандартними підходами.

Учасники засідання секції високо оцінили рівень представлених робіт і відповідей доповідачів на поставлені запитання.

Проведення конференції дозволило учасникам розкрити свій науковий потенціал, отримати багато нової та актуальної інформації, вдосконалити свої знання та вміння спілкуватися в науковому і професійному колі.

Організатори роботи секції висловлюють щиру подяку усім учасникам і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 10-04-2023
Читайте також:
Для НУХТівців немає нічого неможливого: кафедра фінансів підкорила Говерлу!

Після насиченого навчального року колектив кафедри фінансів під керівництвом професора Лади Шірінян підкорив найвищу точку на території України – Говерлу! Нагадаємо, що висота гори становить 2061 м над рівнем моря і її подолання вимагає достатніх зусиль. Викладачі кафедри не тільки викладають на високому професійному рівні, проводять наукові дослі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для НУХТівців немає нічого неможливого: кафедра фінансів підкорила Говерлу! 24 липня 2019

Магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вразили членів ДЕК високим рівнем своїх кваліфікаційних робіт

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства закінчилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», представили на публічний захист набуті теоретичні знання, продемонстрували вміння використовувати їх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вразили членів ДЕК високим рівнем своїх кваліфікаційних робіт 22 лютого 2017

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка

Вийшов друком новий навчальний посібник «Лабораторний практикум із інновацій в ресторанному бізнесі» науково-педагогічного колективу кафедри готельно-ресторанної справи (авторки – професорка Тетяна Сильчук, доцентки Віта Цирульнікова, Лариса Шаран, Тетяна Іщенко, Оксана Кирпіченкова, Ольга Пушка, Ірина Дітріх, старша викладачка Олена Тищенко, асист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка 24 квітня 2024

В університеті відбувся День відкритих дверей

24 лютого в університеті відбувся День відкритих дверей. Цього дня дружна громада НУХТ зустрічала учнів загальноосвітніх навчальних закладів і студентів технікумів і коледжів та їх батьків зі всієї України традиційно цікавою насиченою програмою, щоб допомогти молоді зробити по-справжньому свідомий і зважений вибір майбутнього. Відвідувачі отримува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся День відкритих дверей 24 лютого 2018