Н У Х Т

Перший крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології

14 вересня 2018

Перший крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології

13 вересня 2018 р. відбулася довгоочікувана для аспіранта кафедри біотехнології і мікробіології, активного учасника наукового гуртка «Biotech» Миколи Івахнюка подія – представлення на засіданні кафедри результатів кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – «біотехнологія». Тема дисертаційної роботи – «Синтез мікробного полісахариду етаполану на олієвмісних промислових відходах», керівник – д.б.н., професор Тетяна Пирог.

Під час доповіді молодий науковець навів основні результати своєї роботи, зокрема розроблену технологію мікробного полісахариду етаполану на відпрацьованій олії, основними елементами якої є: 1) використання як джерела вуглецю пересмажених олій будь- якого виду, якості та їх суміші об’ємною часткою 5 %; 2) використання препарату «Комплевіт» як джерела пантотенату для ауксотрофного штаму-продуцента Acinetobacter sp. IMB B-7005 (0,00095 %, в перерахунку на пантотенат кальцію); 3) оптимальне співвідношення джерел азоту та вуглецю; 4) використання 10 % інокуляту, вирощеного на відповідній рафінованій олії. На основі розробленої технології складений тимчасовий технологічний регламент на виробництво культуральної рідини Acinetobacter sp. IMB B-7005 для вторинного видобутку нафти. Етаполан, одержаний згідно з розробленою технологією, був апробований як компонент косметичного крему для рук на базі СПД «ЛПМ». Ефективність технології та достовірність отриманих результатів підтверджені актом апробації мікробного екзополісахариду етаполану як складника косметичного крему.

За темою дисертаційної роботи опубліковані 30 наукових робіт, із них 2 статті у фахових виданнях («Наукові праці НУХТ»), 4 статті у журналах наукометричних баз (Ukrainian Food Journal, Biotechnologia acta), 3 статті у міжнародних журналах («Аpriori. Cерия: естественные и технические науки», Известия Национальной академии наук Беларуси. Серия биологических наук), а також 9 статей у матеріалах конференцій та 9 тез. Також отримані 2 патенти України на корисну модель та 1 патент України на винахід.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає Миколу Івахнюка з успішним представленням результатів наукового дослідження та бажає подальших успіхів на нелегкому шляху захисту дисертаційної роботи!

 

Опублікований: 14-09-2018
Читайте також:
Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови

Кожний день у житті кожної людини по-своєму особливий. Варто не забувати й про локальні свята та події кожної країни. Студенти групи ГС-2-7 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь занурилися у повсякденне життя американців і розповіли, які дивні та локальні свята відзначають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови 29 вересня 2021

НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани

На Сумщині відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників, на якій було відзначено освітян, занесених на обласну Дошку Пошани «Педагогічна гордість Сумщини» у 2023 році за вагомий внесок у розвиток освітньої галузі області. Цього року серед переможців заступник директора з навчальної роботи Відокремленого структурного підрозділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани 31 серпня 2023

Складати CV на грантові програми навчилися дослідники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

20 вересня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Ольга Коваль і старший викладач Володимир Польовик долучилися до вебінару Швейцарського національного наукового фонду (SNSF) «Ваше резюме – усе про формат CV». Цей вебінар мав на меті пояснити обґрунтуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Складати CV на грантові програми навчилися дослідники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 вересня 2022

Найкращій спосіб запам’ятати вивчене знають на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Теоретичні знання – це добре, але використовувати їх у практичних ситуаціях – найкращій спосіб запам’ятати вивчене. Тому, студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вчаться застосовувати отримані знання з англійської у реальних професійних ситуаціях. З усіма цими завданнями впоралися студенти груп ГС 1-1, 1-2 та 1-4 на додаткових заняттях ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найкращій спосіб запам’ятати вивчене знають на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 05 грудня 2019