Н У Х Т

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

06 червня 2022

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

Третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія», незважаючи на непрості умови та різні місця перебування, не втрачають можливості опановувати дисципліни, які є основою їх майбутнього фаху. Однією з таких дисциплін є «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв».

Ця дисципліна є важливою у системі підготовки, тому що забезпечує виконання цілої низки дій і робіт відповідно до чинного законодавства, адже на лекціях із «Нормативного забезпечення біотехнологічних виробництв» студенти вперше знайомляться і навчаються виконувати вимоги нормативних актів у своїй професійній діяльності. На жаль, протягом цього семестру через без пекову ситуацію здобувачі не змогли прослухати усі лекції лекторки дисципліни, доцентки, кандидатки біологічних наук Світлани Старовойтової. Але й на тих, які вдалося провести, за допомогою мультимедійних презентацій та відео студенти краще розібралися у матеріалі та мотивувалися до самостійного опрацювання матеріалу.

На одній із останніх лекцій викладачка представила віртуальну екскурсію на фармацевтичне виробництво, яка якнайкраще продемонструвала застосування отриманих знань із дисципліни на промисловому виробництві таких величезних масштабів.

Особливо цікавими були практичні заняття із асистентом кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Удимовичем, на яких детально розглянули основні вимоги до належної виробничої практики (GMP– Goodmanufacturingpractices) лікарських засобів, знання яких є основним пунктом при отриманні роботи на фармацевтичному підприємстві. Це було підтверджено й при відвідуванні ряду лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм» (ТМ «Артеріум»), на яких спікери наголосили, що без знання GMP працівник не може бути допущеним до виробництва, оскільки стане головною небезпекою контамінації продукту. Крім того, проведення практичних занять у вигляді дискусій дало змогу дійсно гарно засвоїти матеріал, а також, не боятися висловлювати свою думку та припущення щодо того чи іншого питання.

Тепер третьокурсники впевнені, що слід зацікавлювати студентів молодших курсів до вивчення цієї дисципліни, знання з якої повністю та без сумніву будуть застосовані при вивченні загальної та спеціальної технологій, проходженні практик та виконанні курсових і кваліфікаційних робіт.

Здобувачі висловили подяку своїм викладачам за чудове та зрозуміле кожному студентові подання такої доволі складної дисципліни як «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» і бажають успіху в їхній роботі.

Опублікований: 06-06-2022
Читайте також:
«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

Одним із провідних напрямків сучасної біотехнології є фармацевтичне виробництво. У свою чергу розвиток фармацевтичного сектора в Україні характеризується збільшенням частки наукоємної, високотехнологічної продукції, що відповідає міжнародним стандартам, яких дотримуються найвідоміші світові лідери фармацевтичної індустрії. І, звичайно ж, для розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти 25 травня 2022

Горизонти знань старшокласників розширюють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко відвідала онлайн-урок з хімії для учнів 11 класу середньої загальноосвітньої школи № 242 м. Києва, де в якості запрошеного гостя взяла участь в обговоренні теми «Сучасні силікатні матеріали». Тетяна Федоренко зазначила, що одним із напрямів використання силіцій діоксиду, силікагел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Горизонти знань старшокласників розширюють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів 14 квітня 2021

Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв

Після тривалого періоду онлайн-навчання, здобувачі-третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» знову відчули атмосферу реальної лабораторії, виконуючи лабораторне заняття з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», проведене лекторкою дисципліни, доценткою Вікторією Красінько. Лаборат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв 29 квітня 2024

Відбулося нагородження переможців І етапу олімпіади з ресторанних технологій

Відбулося урочисте нагородження переможців і призерів І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2024/2025 н.р. за спеціальністю 181 «Харчові технології», напрямом «Ресторанні технології», що відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції серед здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування». Нага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження переможців І етапу олімпіади з ресторанних технологій 29 травня 2025