Н У Х Т

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

06 червня 2022

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

Третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія», незважаючи на непрості умови та різні місця перебування, не втрачають можливості опановувати дисципліни, які є основою їх майбутнього фаху. Однією з таких дисциплін є «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв».

Ця дисципліна є важливою у системі підготовки, тому що забезпечує виконання цілої низки дій і робіт відповідно до чинного законодавства, адже на лекціях із «Нормативного забезпечення біотехнологічних виробництв» студенти вперше знайомляться і навчаються виконувати вимоги нормативних актів у своїй професійній діяльності. На жаль, протягом цього семестру через без пекову ситуацію здобувачі не змогли прослухати усі лекції лекторки дисципліни, доцентки, кандидатки біологічних наук Світлани Старовойтової. Але й на тих, які вдалося провести, за допомогою мультимедійних презентацій та відео студенти краще розібралися у матеріалі та мотивувалися до самостійного опрацювання матеріалу.

На одній із останніх лекцій викладачка представила віртуальну екскурсію на фармацевтичне виробництво, яка якнайкраще продемонструвала застосування отриманих знань із дисципліни на промисловому виробництві таких величезних масштабів.

Особливо цікавими були практичні заняття із асистентом кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Удимовичем, на яких детально розглянули основні вимоги до належної виробничої практики (GMP– Goodmanufacturingpractices) лікарських засобів, знання яких є основним пунктом при отриманні роботи на фармацевтичному підприємстві. Це було підтверджено й при відвідуванні ряду лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм» (ТМ «Артеріум»), на яких спікери наголосили, що без знання GMP працівник не може бути допущеним до виробництва, оскільки стане головною небезпекою контамінації продукту. Крім того, проведення практичних занять у вигляді дискусій дало змогу дійсно гарно засвоїти матеріал, а також, не боятися висловлювати свою думку та припущення щодо того чи іншого питання.

Тепер третьокурсники впевнені, що слід зацікавлювати студентів молодших курсів до вивчення цієї дисципліни, знання з якої повністю та без сумніву будуть застосовані при вивченні загальної та спеціальної технологій, проходженні практик та виконанні курсових і кваліфікаційних робіт.

Здобувачі висловили подяку своїм викладачам за чудове та зрозуміле кожному студентові подання такої доволі складної дисципліни як «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» і бажають успіху в їхній роботі.

Опублікований: 06-06-2022
Читайте також:
Цікаво, навчально, продуктивно

3 листопада на лабораторній роботі «Контроль та використання інгредієнтів, що формують колір харчових продуктів» з дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали» здобувачі групи ХЕ-3-12 під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник та асисте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво, навчально, продуктивно 08 листопада 2023

Ще один кандидат у майстри спорту з’явився серед наших студентів

Студентка групи Х1 Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету Марія Мошовська виконала норматив кандидата у майстри спорту зі стрільби з лука. Відбулося це на Чемпіонаті Львівщини серед кадетів 2000-2003 року народження, що проходив на стрільбищі НСБ ЛВС МОУ у місті Львів. Вітаємо Марію та бажаємо нових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один кандидат у майстри спорту з’явився серед наших студентів 30 січня 2017

Мандруємо світами разом із Online Еnglish speaking club

Здобувачі освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління разом з гостем зі США Stuart Snuggs і викладачкою кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталією Божок провели чергове засідання онлайн Еnglish speaking club, яке було присвячене темам «The spirit of adventure» і «Work and Travel». На початку зустрічі студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо світами разом із Online Еnglish speaking club 18 травня 2023

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін у межах вивчення дисципліни «Ділова комунікативність» (лекторка – доцентка Лариса Саракун) відбулася гостьова лекція «Методи ефективної комунікації», яку для третьокурсників-біотехнологів прочитала менеджерка з розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Юлія Старікова. Лекторка разом зі здобувачами освіти розглянули...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін 13 листопада 2023