Н У Х Т

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

06 червня 2022

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

Третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія», незважаючи на непрості умови та різні місця перебування, не втрачають можливості опановувати дисципліни, які є основою їх майбутнього фаху. Однією з таких дисциплін є «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв».

Ця дисципліна є важливою у системі підготовки, тому що забезпечує виконання цілої низки дій і робіт відповідно до чинного законодавства, адже на лекціях із «Нормативного забезпечення біотехнологічних виробництв» студенти вперше знайомляться і навчаються виконувати вимоги нормативних актів у своїй професійній діяльності. На жаль, протягом цього семестру через без пекову ситуацію здобувачі не змогли прослухати усі лекції лекторки дисципліни, доцентки, кандидатки біологічних наук Світлани Старовойтової. Але й на тих, які вдалося провести, за допомогою мультимедійних презентацій та відео студенти краще розібралися у матеріалі та мотивувалися до самостійного опрацювання матеріалу.

На одній із останніх лекцій викладачка представила віртуальну екскурсію на фармацевтичне виробництво, яка якнайкраще продемонструвала застосування отриманих знань із дисципліни на промисловому виробництві таких величезних масштабів.

Особливо цікавими були практичні заняття із асистентом кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Удимовичем, на яких детально розглянули основні вимоги до належної виробничої практики (GMP– Goodmanufacturingpractices) лікарських засобів, знання яких є основним пунктом при отриманні роботи на фармацевтичному підприємстві. Це було підтверджено й при відвідуванні ряду лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм» (ТМ «Артеріум»), на яких спікери наголосили, що без знання GMP працівник не може бути допущеним до виробництва, оскільки стане головною небезпекою контамінації продукту. Крім того, проведення практичних занять у вигляді дискусій дало змогу дійсно гарно засвоїти матеріал, а також, не боятися висловлювати свою думку та припущення щодо того чи іншого питання.

Тепер третьокурсники впевнені, що слід зацікавлювати студентів молодших курсів до вивчення цієї дисципліни, знання з якої повністю та без сумніву будуть застосовані при вивченні загальної та спеціальної технологій, проходженні практик та виконанні курсових і кваліфікаційних робіт.

Здобувачі висловили подяку своїм викладачам за чудове та зрозуміле кожному студентові подання такої доволі складної дисципліни як «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» і бажають успіху в їхній роботі.

Опублікований: 06-06-2022
Читайте також:
Позаду – навчання, попереду – життя!

У ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася урочиста подія – випуск десяти навчальних груп. Це – особливе свято, яке лежить на межі юності та дорослого життя, – випускний. Роки навчання в коледжі пролетіли майже непомітно, і ось настав довгоочікуваний день. Позаду лекції, семінари, заліки та іспити, а поп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Позаду – навчання, попереду – життя! 10 липня 2024

Актуалізуємо навчальну літературу

Викладачами кафедр машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв й технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого видано навчальний посібник (електронний ресурс) «Інноваційне обладнання харчових виробництв». У посібнику узагальнено відомості про ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуалізуємо навчальну літературу 17 січня 2025

Магістранти спеціальності «Менеджмент» проходять виробничу і переддипломну практики

Здобувачі освітнього ступеня «Магістр» другого року навчання спеціальності «Менеджмент», освітньо-професійних програм «Менеджмент організацій і адміністрування», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Логістика» проходять виробничу і переддипломну практики. Завдяки тісній співпраці колективу кафедри економіки праці та менеджменту зі стейкх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти спеціальності «Менеджмент» проходять виробничу і переддипломну практики 28 жовтня 2020

Виїзне лабораторне заняття експертів-магістрів

Асистентка кафедри експертизи харчових продуктів Анна Логінова в межах навчальної дисципліни «Експертиза та експрес-ідентифікація харчових продуктів» провела виїзне лабораторне заняття в умовах акредитованої лабораторії дослідження хіміко-біологічних чинників Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» для здобувачів групи ХЕ-1-12...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне лабораторне заняття експертів-магістрів 25 жовтня 2023