Н У Х Т

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 грудня 2022

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 грудня 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій Андрій Слюсенко успішно захистив дисертацію «Науково-практичні засади удосконалення ежекційних апаратів харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Дисертаційне дослідження молодого науковця присвячене науковому обґрунтуванню удосконалення ежекційних апаратів (ежекторів) харчових виробництв, розвитку теорії рідинно-газових ежекторів, удосконаленню та розробленню перспективних конструкцій ежекторів і високоефективного обладнання для харчової промисловості.

За матеріалами дисертації опублікована 31 наукова праця: дві статті у закордонних виданнях, одне з яких індексується наукометричними базами Scopus та Web of Science, чотири статті у фахових виданнях України, 21 теза доповідей у збірниках матеріалів конференцій. Крім того, Андрій Слюсенко має патент України на винахід та три патенти України на корисну модель. Результати дисертаційного дослідження впроваджені у компанії «Фесто» та в навчальний процес нашого університету.

Наукова робота виконана під керівництвом кандидата технічних наук, доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Віталія Пономаренка.

До разової спеціалізованої вченої ради увійшли: голова ради – доктор технічних наук, професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерій Мирончук, рецензенти – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна та кандидат технічних наук, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Володимир Бондар, офіційні опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри репрографії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Євгеній Штефан і кандидат технічних наук, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Михайло Муштрук.

На підставі публічного захисту дисертації разова спеціалізована вчена рада одноголосно прийняла рішення про присудження Андрію Слюсенку ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Вітаємо науковця з вагомим здобутком! Бажаємо творчої наснаги й подальших великих досягнень!

Опублікований: 16-12-2022
Читайте також:
Підвищуємо свою експертність

6 листопада 2024 р. доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко взяла участь у вебінарі «Як університету співпрацювати з бізнесом?», організованому командою української кофаундингової IT-компанії Genesis спільно зі стартап-акселератором YEP. Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці університетів і бізнесу, в т.ч. у рамках Всеукраї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо свою експертність 07 листопада 2024

Тиждень волейболу

Справжнє свято волейболу відбулося у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ. Любителі цього виду спорту завершили свій сезон, під час якого різні команди зіграли багато цікавих партій. У цьому волейбольному марафоні брали участь учні, вихованці професійно-технічного закладу, студенти, випускники та викладачі  коледжу. Окремо варто відзн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень волейболу 07 липня 2021

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками

5 вересня відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій зі студентами першого курсу, групи ХТ-1-9, які навчаються за цією освітньою програмою. На зустрічі також була присутня старша кураторка групи, старша викладачка каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками 15 вересня 2023

Магістранти успішно захистили комплексну кваліфікаційну роботу

17 лютого відбувся захист комплексної міжкафедральної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технології зберігання, консервування та переробки молока»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти успішно захистили комплексну кваліфікаційну роботу 17 лютого 2023