Н У Х Т

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 december 2022

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 грудня 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій Андрій Слюсенко успішно захистив дисертацію «Науково-практичні засади удосконалення ежекційних апаратів харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Дисертаційне дослідження молодого науковця присвячене науковому обґрунтуванню удосконалення ежекційних апаратів (ежекторів) харчових виробництв, розвитку теорії рідинно-газових ежекторів, удосконаленню та розробленню перспективних конструкцій ежекторів і високоефективного обладнання для харчової промисловості.

За матеріалами дисертації опублікована 31 наукова праця: дві статті у закордонних виданнях, одне з яких індексується наукометричними базами Scopus та Web of Science, чотири статті у фахових виданнях України, 21 теза доповідей у збірниках матеріалів конференцій. Крім того, Андрій Слюсенко має патент України на винахід та три патенти України на корисну модель. Результати дисертаційного дослідження впроваджені у компанії «Фесто» та в навчальний процес нашого університету.

Наукова робота виконана під керівництвом кандидата технічних наук, доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Віталія Пономаренка.

До разової спеціалізованої вченої ради увійшли: голова ради – доктор технічних наук, професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерій Мирончук, рецензенти – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна та кандидат технічних наук, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Володимир Бондар, офіційні опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри репрографії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Євгеній Штефан і кандидат технічних наук, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Михайло Муштрук.

На підставі публічного захисту дисертації разова спеціалізована вчена рада одноголосно прийняла рішення про присудження Андрію Слюсенку ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Вітаємо науковця з вагомим здобутком! Бажаємо творчої наснаги й подальших великих досягнень!

Published on: 16-12-2022
Read also:
Біотехнології – твій шлях до успіху!

Цього тижня в нашому університеті гаряче. Безліч найрізноманітніших заходів, що відбуваються безперервно, а іноді й по кілька одночасно. Один із них – тижневі біотехнологічні студії факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК). Це – надзвичайно цікавий і насичений важливою інформацією, практичними воркшопами, приємними сюрпризами й пода...

READ YOURSELF

Біотехнології – твій шлях до успіху! 26 october 2023

Лекції на платформі ZOOM очима здобувачів

Минулого тижня відбулася відкрита лекція з дисципліни «Мікробіологія», яку прочитав для студентів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» доцент, досвідчений викладач кафедри біотехнології і мікробіології Олександр Воронцов. Наразі всі викладачі, з огляду на епідемічний стан в нашій країні, як ніколи, зацікавлені в покращенні організації н...

READ YOURSELF

Лекції на платформі ZOOM очима здобувачів 10 march 2021

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках с...

READ YOURSELF

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс 15 december 2022

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології

З 10 квітня у нашому університеті розпочинається хоч вже і традиційна, але від того не менш відповідальна для кафедри біотехнології і мікробіології подія – ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Цього року олімпіада має особливий статус, оскільки її проведення присвячене знаменній події – 135-річчю заснування Національного університету ха...

READ YOURSELF

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 10 april 2019