Н У Х Т

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

15 квітня 2024

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно відпрацювала секція «Економічна теорія».

Учасники секції – здобувачі першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри економічної теорії представили свої дослідження, присвячені актуальним питанням економічного розвитку.

Виступи охоплювали широкий спектр тем – ринок робочої сили України в умовах воєнного стану та освітні міграційні процеси; інфляційні процеси в Україні та грошово-кредитна політика НБУ; соціальна та фіскальна політика держави в умовах війни; розвиток малого та середнього бізнесу та державно-приватне партнерство тощо.

Доповіді ґрунтувалися на аналітичних і статистичних даних та супроводжувалися презентаціями, що викликало активну дискусію. Такі заходи позитивно впливають на розвиток аналітичного мислення й комунікативних навичок здобувачів освіти, підвищують їх впевненість і професійну самооцінку як майбутніх економістів.

За підсумками конференції були відзначені доповіді Світлани Даценко, Юлії Сауткіної (обоє – група МП 1.8.), Максима Даниленка, Юлії Литовченко, Тетяни Середи (всі – група МН 1.6), Ксенії Корч (група ЕП 1.1), Лілії Ситенко, Єлизавети Мезінової (обоє – група МН 1.7а), Богдана Лавріненка (група МЕ 1.10), Діани Олійник, Ірини Папуч, Георгія Франкса (всі – група МН 1.5).

Вітаємо учасників секції «Економічна теорія» з успішною презентацією своїх досліджень і бажаємо їм подальших наукових здобутків!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Смакові речовини – важливі компоненти харчових продуктів

Викладачі кафедри харчової хімії продовжують серію відкритих лекцій. Черговий надзвичайно цікавий захід – лекція вибіркового курсу «Основи органічної хімії духмяних, барвних та структуроутворюючих речовин» – відбувся 24 березня для здобувачів ІІ-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» Навчально-наукового інституту харчових техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смакові речовини – важливі компоненти харчових продуктів 24 березня 2021

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку

На 2019 рік у державному бюджеті вперше передбачено кошти для базового фінансування науки в закладах вищої освіти – 100 млн. гривень. Про це пише в своїй статті для «Дзеркала тижня» заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. До цього виші могли отримати лише короткострокове конкурсне фінансування під конкретні вузькі проекти. Максим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку 15 січня 2019

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

2 лютого 2022 р. кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організувала відкриту англомовну лекцію за напрямом оздоровчого харчування від індійських колег із Теланганського державного університету садівництва ім. Шрі Конди Лаксмана. Лекцію «Новітні систем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця 02 лютого 2022

Новий рівень практичної підготовки для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Візитівка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – новаційний підхід до ведення навчального процесу й організації практичного опанування студентами своєї професії. Тому викладачі й співробітники факультету у повсякчасному пошуку нових форм і методик викладання, проведення лабораторних і практичних занять, проходження студентами вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий рівень практичної підготовки для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 04 липня 2018