Н У Х Т

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

15 квітня 2024

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно відпрацювала секція «Економічна теорія».

Учасники секції – здобувачі першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри економічної теорії представили свої дослідження, присвячені актуальним питанням економічного розвитку.

Виступи охоплювали широкий спектр тем – ринок робочої сили України в умовах воєнного стану та освітні міграційні процеси; інфляційні процеси в Україні та грошово-кредитна політика НБУ; соціальна та фіскальна політика держави в умовах війни; розвиток малого та середнього бізнесу та державно-приватне партнерство тощо.

Доповіді ґрунтувалися на аналітичних і статистичних даних та супроводжувалися презентаціями, що викликало активну дискусію. Такі заходи позитивно впливають на розвиток аналітичного мислення й комунікативних навичок здобувачів освіти, підвищують їх впевненість і професійну самооцінку як майбутніх економістів.

За підсумками конференції були відзначені доповіді Світлани Даценко, Юлії Сауткіної (обоє – група МП 1.8.), Максима Даниленка, Юлії Литовченко, Тетяни Середи (всі – група МН 1.6), Ксенії Корч (група ЕП 1.1), Лілії Ситенко, Єлизавети Мезінової (обоє – група МН 1.7а), Богдана Лавріненка (група МЕ 1.10), Діани Олійник, Ірини Папуч, Георгія Франкса (всі – група МН 1.5).

Вітаємо учасників секції «Економічна теорія» з успішною презентацією своїх досліджень і бажаємо їм подальших наукових здобутків!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
8 Березня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

До свята 8 Березня наставниці академічних груп, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко, Анна Грищенко, Лариса Михонік та Олена Кохан провели тематичний захід. Під час онлайн-зустрічей зі студентами розглянули історію його виникнення, традиції святкування в різних країнах та як вони змінювалися з роками....

ЧИТАТИ ДАЛІ

8 Березня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 березня 2021

Науковці НУХТ виступають офіційними опонентами на захистах колег із інших вишів

15 грудня 2020 р. професорка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна виступила офіційним опонентом та взяла участь у роботі спеціалізованої вченої ради ДФ 26.002.009, утвореної відповідно до наказу МОН України у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ виступають офіційними опонентами на захистах колег із інших вишів 16 грудня 2020

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами. Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України 08 січня 2024

Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся конкурс-виставка осінніх композицій «Барви осені», які підготували студенти коледжу. На виставці були представлені композиції із природного матеріалу, що студенти виготовили власноруч. Барви осені різнокольорові… Жодна інша пора року не милує око таким багатс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 09 жовтня 2019