Н У Х Т

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

15 квітня 2024

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно відпрацювала секція «Економічна теорія».

Учасники секції – здобувачі першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри економічної теорії представили свої дослідження, присвячені актуальним питанням економічного розвитку.

Виступи охоплювали широкий спектр тем – ринок робочої сили України в умовах воєнного стану та освітні міграційні процеси; інфляційні процеси в Україні та грошово-кредитна політика НБУ; соціальна та фіскальна політика держави в умовах війни; розвиток малого та середнього бізнесу та державно-приватне партнерство тощо.

Доповіді ґрунтувалися на аналітичних і статистичних даних та супроводжувалися презентаціями, що викликало активну дискусію. Такі заходи позитивно впливають на розвиток аналітичного мислення й комунікативних навичок здобувачів освіти, підвищують їх впевненість і професійну самооцінку як майбутніх економістів.

За підсумками конференції були відзначені доповіді Світлани Даценко, Юлії Сауткіної (обоє – група МП 1.8.), Максима Даниленка, Юлії Литовченко, Тетяни Середи (всі – група МН 1.6), Ксенії Корч (група ЕП 1.1), Лілії Ситенко, Єлизавети Мезінової (обоє – група МН 1.7а), Богдана Лавріненка (група МЕ 1.10), Діани Олійник, Ірини Папуч, Георгія Франкса (всі – група МН 1.5).

Вітаємо учасників секції «Економічна теорія» з успішною презентацією своїх досліджень і бажаємо їм подальших наукових здобутків!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології

Щороку на базі різних університетів України проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, метою якого є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких установка на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їх життєдіяльності. Основними завданнями к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології 22 грудня 2018

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг»

На кафедрі маркетингу відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Маркетинг» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг». Зустріч відбулася в онлайн-режимі. До учасників круглого столу звернулася гарантка освітньої програми, доцентка Лариса Капінус, яка повідомила, щ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг» 11 березня 2021

Університет готується до чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя…

27-28 березня 2018 року за традицією, що склалася впродовж десятиліть, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України в університеті працюватиме Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Учасники зібрання дізнаються про підсумки роботи бурякоцукрово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет готується до чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя… 05 лютого 2018

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування

21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21 червня 2019