Н У Х Т

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

05 листопада 2020

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

3 листопада вперше в нашому університеті відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».  

Здобувачка кафедри готельно-ресторанної справи Ірина Медвідь представила на розгляд разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.001 дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба спеціального дієтичного призначення». Науковий керівник – д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко.

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та карантинними обмеженнями засідання вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку в форматі відеоконференції у режимі реального часу за допомогою платформи Zoom.

Участь у засіданні брали: голова разової спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса, рецензенти – д.т.н., професорка кафедри готельно-рестораної справи НУХТ Тетяна Сильчук і д.т.н., професорка, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Олександра Нєміріч, офіційні опоненти – д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Михайло Кравченко і д.т.н., професор, завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Федір Перцевой.

Ірина Медвідь представила результати наукових досліджень із обґрунтування та удосконалення технології безглютенового хліба з рисового борошна з використанням амілолітичних ферментів і структуроутворювачів. У дисертаційній роботі здобувачем доведена доцільність спільного використання знежиреного лецитину, соняшникової олії і як структуроутворювачів – сухого яєчного білка та ГПМЦ у рецептурній композиції удосконаленого безглютенового хліба в поєднанні зі ферментативною модифікацією крохмалю рисового борошна.

За результатами досліджень, викладеними у дисертаційній роботі, опубліковані статті у фахових виданнях України, зокрема, які входять до наукометричних баз Scopus i Web of Science, а також у виданнях країн Європейського Союзу, тези доповідей у матеріалах науково-практичних конференцій, одержані патенти України на винахід і на корисну модель.

Рішенням членів спеціалізованої ради Ірині Медвідь одноголосно був присуджений науковий ступінь доктора філософії з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Молода науковиця подякувала своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам разової спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо здобувачку з успішним захистом кандидатської дисертації! Бажаємо підкорення нових наукових і професійних висот!

Опублікований: 05-11-2020
Читайте також:
Наші викладачі спілкуються з іспанськими фахівцями з кібербезпеки

Кібербезпека – один із ключових безпекових напрямів, у тому числі економічної безпеки, який був, є й залишається пріоритетним. Тож до України завітали представники Державної агенції з кібербезпеки Іспанії INSIBE, які зустрілися з викладачами та представниками бізнесу нашої країни. Метою зустрічі було узгодження дій щодо початку співпраці в напрямку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі спілкуються з іспанськими фахівцями з кібербезпеки 26 липня 2023

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S

16 квітня 2024 р. для магістрантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у межах вивчення дисциплін «Менеджмент якості та безпечності продуктів м’ясної галузі» та «Менеджмент якості та безпечності харчових продуктів для HoReCa» відбулася гостьова лекція «Біозахист харчових продуктів». На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко лекцію пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S 17 квітня 2024

Найкращі випускники освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» виступають у ролі стейкхолдерів

29 квітня за ініціативи гаранток освітньої програми третього та другого рівня вищої освіти «Менеджмент» і «Менеджмент організацій і адміністрування» Наталії Скопенко та Світлани Бурлуцької відбулася зустріч здобувачів усіх рівнів вищої освіти спеціальності D3 «Менеджмент» із представниками міжнародної компанії PriceWaterhouseCoopers Ukraine – спеці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найкращі випускники освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» виступають у ролі стейкхолдерів 30 квітня 2025

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс 15 грудня 2022