Н У Х Т

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

05 листопада 2020

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

3 листопада вперше в нашому університеті відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».  

Здобувачка кафедри готельно-ресторанної справи Ірина Медвідь представила на розгляд разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.001 дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба спеціального дієтичного призначення». Науковий керівник – д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко.

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та карантинними обмеженнями засідання вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку в форматі відеоконференції у режимі реального часу за допомогою платформи Zoom.

Участь у засіданні брали: голова разової спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса, рецензенти – д.т.н., професорка кафедри готельно-рестораної справи НУХТ Тетяна Сильчук і д.т.н., професорка, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Олександра Нєміріч, офіційні опоненти – д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Михайло Кравченко і д.т.н., професор, завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Федір Перцевой.

Ірина Медвідь представила результати наукових досліджень із обґрунтування та удосконалення технології безглютенового хліба з рисового борошна з використанням амілолітичних ферментів і структуроутворювачів. У дисертаційній роботі здобувачем доведена доцільність спільного використання знежиреного лецитину, соняшникової олії і як структуроутворювачів – сухого яєчного білка та ГПМЦ у рецептурній композиції удосконаленого безглютенового хліба в поєднанні зі ферментативною модифікацією крохмалю рисового борошна.

За результатами досліджень, викладеними у дисертаційній роботі, опубліковані статті у фахових виданнях України, зокрема, які входять до наукометричних баз Scopus i Web of Science, а також у виданнях країн Європейського Союзу, тези доповідей у матеріалах науково-практичних конференцій, одержані патенти України на винахід і на корисну модель.

Рішенням членів спеціалізованої ради Ірині Медвідь одноголосно був присуджений науковий ступінь доктора філософії з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Молода науковиця подякувала своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам разової спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо здобувачку з успішним захистом кандидатської дисертації! Бажаємо підкорення нових наукових і професійних висот!

Опублікований: 05-11-2020
Читайте також:
Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку

23 жовтня 2020 року в залі засідань колегії МОН України відбулося засідання оргкомітету WorldSkills Ukraine під головуванням заступника міністра освіти і науки Ігоря Гарбарука, де були підведенні підсумки національних змагань 2020 року. Цьогоріч національні змагання WorldSkills Ukraine відбувалися в екстремальних умовах – через пандемію COVID-19 ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку 26 жовтня 2020

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія»

11-12 квітня 2024 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» 2023-2024 н.р. У конференції взяли участь 30 здобувачів із 16 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» 15 квітня 2024

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску Тетяна Роман, Ольга Дацюк, Оксана Добровольська та ін. Приємно, що випускники дякували за хорошу освіту, надану можливість використовувати технологічні знання у своїй фаховій діяльності. Також староста Тетяна Роман зазначила, що велика цінність – друзі,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску 30 травня 2018

В університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST»

Напередодні травневих свят в університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST», який організували та провели фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку за ініціативи студентської ради Навчально-наукового інституту економіки і управління. Минулорічний фестиваль став яскравим незабутнім дійством, тож ць...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST» 07 травня 2018