Н У Х Т

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

05 november 2020

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

3 листопада вперше в нашому університеті відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».  

Здобувачка кафедри готельно-ресторанної справи Ірина Медвідь представила на розгляд разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.001 дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба спеціального дієтичного призначення». Науковий керівник – д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко.

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та карантинними обмеженнями засідання вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку в форматі відеоконференції у режимі реального часу за допомогою платформи Zoom.

Участь у засіданні брали: голова разової спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса, рецензенти – д.т.н., професорка кафедри готельно-рестораної справи НУХТ Тетяна Сильчук і д.т.н., професорка, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Олександра Нєміріч, офіційні опоненти – д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Михайло Кравченко і д.т.н., професор, завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Федір Перцевой.

Ірина Медвідь представила результати наукових досліджень із обґрунтування та удосконалення технології безглютенового хліба з рисового борошна з використанням амілолітичних ферментів і структуроутворювачів. У дисертаційній роботі здобувачем доведена доцільність спільного використання знежиреного лецитину, соняшникової олії і як структуроутворювачів – сухого яєчного білка та ГПМЦ у рецептурній композиції удосконаленого безглютенового хліба в поєднанні зі ферментативною модифікацією крохмалю рисового борошна.

За результатами досліджень, викладеними у дисертаційній роботі, опубліковані статті у фахових виданнях України, зокрема, які входять до наукометричних баз Scopus i Web of Science, а також у виданнях країн Європейського Союзу, тези доповідей у матеріалах науково-практичних конференцій, одержані патенти України на винахід і на корисну модель.

Рішенням членів спеціалізованої ради Ірині Медвідь одноголосно був присуджений науковий ступінь доктора філософії з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Молода науковиця подякувала своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам разової спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо здобувачку з успішним захистом кандидатської дисертації! Бажаємо підкорення нових наукових і професійних висот!

Published on: 05-11-2020
Read also:
Завідувачка кафедри економіки праці та менеджменту – академік і науковець року!

Останні місяці 2024 року відзначилися знаковими подіями для завідувачки кафедри економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління, докторки економічних наук, професорки Тамари Березянко! Вона була удостоєна почесного звання академіка Національної академії наук вищої освіти України по відділенню економіки, фінансів,...

READ YOURSELF

Завідувачка кафедри економіки праці та менеджменту – академік і науковець року! 04 february 2025

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів

4-5 травня в Регенсбурзі (Німеччина) у гібридному форматі відбулась українсько-баварська конференція з програм подвійних дипломів, у якій взяли участь: Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, державна міністерка з європейських і міжнародних справ Баварської державної канцелярії М...

READ YOURSELF

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів 10 may 2023

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів

Днями здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну нагоду віртуально відвідати один із провідних світових наукових центрів і зануритися у світ передових генетичних технологій. Із над...

READ YOURSELF

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів 13 may 2025

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія)

За результатами конкурсу українсько-австрійських науково-дослідних проєктів, оголошеного Міністерством освіти і науки України у 2020 році, до переліку переможців увійшов проєкт «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», представлений кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних за...

READ YOURSELF

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія) 07 september 2021