Н У Х Т

Переможці X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наші студентки

22 травня 2020

Переможці X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наші студентки

Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Шевченка. У кожного своє розуміння його творів. Але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави.

Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця.

А з 2010 року проводиться  Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Він започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

Конкурс проводиться в ІV етапи  для школярів та ліцеїстів і в ІІІ етапи для учнів закладів професійно-технічної освіти, студентів і курсантів закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації.

Наказом Міністерства  освіти і науки від 13 травня 2020 року визначені переможці фінального  етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Надзвичайно приємно, що у їх числі студенти відокремлених структурних підрозділів нашого університету – Дипломом ІІ ступеня нагороджена Наталія Хамар (Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ) і Дипломом ІІІ ступеня нагороджена Марія Стахів (Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ).

Вітаємо дівчат і їх керівників – викладачів  української мови і літератури! Так тримати!

Опублікований: 22-05-2020
Читайте також:
В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Харчові технології»

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Харчові технології». З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Харчові технології» 07 березня 2018

Наші екологи взяли участь у Водному форумі

26 та 27 вересня 2023 року відбулися заходи Водного форуму «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи», організованого Асоціацією професіоналів довкілля PAEW, Офісрм сталих рішень, Геологічною інвестиційною групою. Питання водопостачання сьогодні актуальне, як ніколи. Через трагедію на Каховській ГЕС, через постійні обстріли ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші екологи взяли участь у Водному форумі 02 жовтня 2023

Презентація найгостинніших спеціальностей від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 березня випускові кафедри факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу гостинно зустрічали учнів шкіл м. Києва і Київської області, щоб презентувати їм найгостинніші спеціальності – 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм» і 181 «Харчові технології». Цього дня завітали до навчального підрозділу також іноземці-слухачі підготовчи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація найгостинніших спеціальностей від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 30 березня 2019

Профорієнтаційна зустріч у Васильківському ліцеї

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько провела профорієнтаційний захід у Васильківському ліцеї № 6 (м. Васильків, Київської обл). Під час зустрічі з учнями 11 класу викладачка надала загальну інформацію про наш університет і більш детально ознайомила зі спеціальністю 181 «Харчові технології».  Крім тог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч у Васильківському ліцеї 13 вересня 2023