Н У Х Т

Передостання сходинка до здобуття омріяної кваліфікації «магістр з промислової та фармацевтичної біотехнології»

19 вересня 2024

Передостання сходинка до здобуття омріяної кваліфікації «магістр з промислової та фармацевтичної біотехнології»

Як відомо, теорія з’являється у результаті практичних потреб, тому відпрацювання практичних навичок є невід’ємною частиною якісного навчання та поглибленого пізнання аспектів майбутньої професійної діяльності на основі здобутих раніше знань. 

Тож для магістрантів освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» другого року навчання осінній семестр розпочався з проходження переддипломної практики, зокрема, у провідній міжнародній компанії «STADA», яка спеціалізується на виробництві біотехнологічної та фармацевтичної продукції.

Основні види робіт практикантів полягали у проведенні біохімічних, мікробіологічних аналізів і контролю якості лікарських засобів.

Зокрема, Дар’я Синявська долучилася до постановки аналізу «Кількісне визначення противірусної активності» у препаратах на основі інтерферону альфа-2b. Ця методика заснована на біологічному методі із застосуванням культури клітин і порівнянні противірусної активності препарату з противірусною активністю міжнародного стандартного зразка активності рекомбінантного інтерферону альфа-2b, атестованого ВООЗ. Як чутливу культуру було використано лінію клітин WISH, яка є чутливою до вірусу везикулярного стоматиту (ВВС). Дослідження проведено методом імуноферментного аналізу, а статистичне оброблення даних, зокрема розрахунок концентрації інтерферону методом паралельних ліній здійснено за допомогою програми Combistats.

Єфим Тагізада брав активну участь у контролі готових лікарських засобів, допоміжних речовин і субстанцій за показниками «Мікробіологічна чистота» і «Стерильність», при цьому удосконалюючи знання, набуті протягом п’яти років навчання за спеціальністю.

Очевидно, що у нерозривній єдності теорії і практики пріоритетна роль все ж таки належить практиці, однак ці дві складові є сторонами одного єдиного процесу, адже без потужної бази знань, наданої викладачами кафедри біотехнології і мікробіології, магістрантам було б значно складніше будувати себе, як майбутніх кваліфікованих спеціалістів.

Опублікований: 19-09-2024
Читайте також:
Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету

Прикладом ефективної наукової співпраці Проблемної науково-дослідної лабораторії (ПНДЛ) та кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів став відкритий захист 23 листопада дисертаційної роботи «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням продуктів переробки молока» Віталієм Рудюком, здобувачем наукового ступеня «Доктор філософії» у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету 28 листопада 2023

Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу

Мабуть кожний здобувач освіти прагне постійно навчатися чомусь новому і якомога якісніше опанувати матеріали, представлені викладачами, щоб у подальшому отримати кваліфікацію, яка дасть можливість реалізувати себе в якості успішного фахівця, професіонала своєї справи. Але, як відомо, лише теоретичних знань замало для того, щоб бути всебічно обізнан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу 11 травня 2022

Як біотехнологи-першокурсники спрагу до знань втамовують

Ні карантин, ні війна, нічого у світі нездатне втамувати спрагу до знань наших здобувачів освіти, їх поклик до науки. Тож, незважаючи ні на що, лекційні та лабораторні заняття з дисципліни «Біологія клітин» збирають допитливих студентів-першокурсників кафедри біотехнології і мікробіології. Цього разу разом зі старшою викладачкою Тетяною Белемець во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як біотехнологи-першокурсники спрагу до знань втамовують 24 травня 2022

Своїм виробничим досвідом поділилися четвертокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Залучення студентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції до умов виробничої діяльності створює можливості для успішної кар’єри після навчання, оскільки висококваліфіковані фахівці за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітніх програм «Технології харчування» та «Технології аюрведичних харчових продуктів» затребувані на ринку п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїм виробничим досвідом поділилися четвертокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 жовтня 2019