Н У Х Т

Кафедра екологічної безпеки та охорони праці закликає долучитися до вирішення екологічних проблем

17 вересня 2020

Кафедра екологічної безпеки та охорони праці закликає долучитися до вирішення екологічних проблем

За ініціативи ПрАТ АК «Київводоканал» та Асоціації «Укрводоканалекологія» вже декілька років поспіль проходить безстрокова акція «СТОП ФОСФАТИ».

Через фосфати катастрофічно знижується придатність води для питних потреб населення та зростає ризик поширення інфекційних хвороб, завдається непоправна шкода флорі і фауні наших водойм. Ці сполуки містяться майже в усій побутовій хімії, що є в оселі кожного українця. Вони дуже небезпечні для здоров’я людини та можуть стати причиною алергії, дерматиту, захворювання нирок, навіть отруєння. Позбутися фосфатів дуже складно. Не допомагає навіть багаторазове полоскання білизни чи посуду під проточною водою.

Акція «Стоп фосфати» спрямована на відмову від фосфатовмісних мийних засобів і перехід на безфосфатні. Одним із пунктів акції також є  посилення контролю за підприємствами, які використовують у своїй діяльності шкідливі речовини та скидають неочищені стоки до наших водойм. Але єдиним дієвим методом вирішення цієї проблеми є заборона використання фосфатовмісної побутової хімії на законодавчому рівні.

До цього заходу долучаються екологи, політики, вчені, активна молодь та усі небайдужі громадяни. Студенти та викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці неодноразово брали участь у заходах, спрямованих на вирішення цих екологічних проблем.

Наразі колектив кафедри закликає долучитися до ПІДПИСАННЯ ПЕТИЦІЇ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ з відповідною вимогою https://petition.president.gov.ua/petition/100054?fbclid=IwAR0Pwf5OvQaeF49XV391ASIm9ByJe5X8ImyWNmKG1g7Gu1RiPPUTj6XNYSo.

Петиція була ініційована Київським КП «Плесо». Для того, щоб її розглянув Президент петиція повинна до 1 жовтня 2020 року зібрати 25 тисяч підписів від небайдужих громадян. Наразі є лише трохи більше 4 тисяч підписів.

Тож просимо про допомогу:

• Підписати петицію особисто
• Розповсюдити на особистих і робочих сторінках у соцмережах
• Поширити у групах студентів, колег
• Розповідати про те, чому проблему забруднення водойм фосфатами треба вирішувати зараз

Долучайтеся! Разом ми зможемо набрати достатню кількість голосів і зрушимо справу з місця! 

Опублікований: 17-09-2020
Читайте також:
Майстер-клас від відомого шеф-кухаря для студентів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

Продовжується низка майстер-класів у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ. 16 березня до коледжу завітав шеф-кухар ресторану «Шафран» Максим Беседа. Цей ресторан відомий у м. Суми та за його межами своєю щирою східною гостинністю, розкішно декорованим залом, багатою винною картою і, звичайно, кулінарними шедеврами середньоазіатської, украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від відомого шеф-кухаря для студентів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 16 березня 2018

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів 26 квітня 2021

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності

У межах вивчення дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність» магістранти усіх освітніх програм Навчально-наукового інституту харчових технологій прослухали лекцію фахівців Національного офісу інтелектуальної власності та інновацій на тему «Від регіону до ринку: географічні зазначення як інструмент просування українських товарів». Захід орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності 06 жовтня 2025

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін

Сучасний технічний прогрес став не тільки каталізатором змін у різних галузях промисловості, але й викликом для технічних спеціалістів, які мають адаптуватися до постійних інновацій. І лише добре підготовлений фахівець, що гармонійно поєднуватиме глибоку технічну освіту й майстерне володіння інструментами креативності, буде здатний суттєво підвищит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін 19 грудня 2023