Н У Х Т

Педагогічну майстерність високого ґатунку демонструють наші викладачі

11 квітня 2025

Педагогічну майстерність високого ґатунку демонструють наші викладачі

Доцент кафедри фізики та професійної безпеки Михайло Лазаренко у межах навчальної дисципліни «Фізика» прочитав відкриту лекцію на тему «Магнітне поле та його характеристика» для першокурсників-бакалаврів денної форми здобуття освіти спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент».

Викладачу вдалося змістовно та лаконічно донести до здобувачів освіти основні питання – силові характеристики магнітного поля, конфігурація магнітного поля, магнітний потік. Темп викладання дозволяв їм ретельно конспектувати матеріал. Михайло Лазаренко за допомогою візуальних пояснень наглядно продемонстрував особливості зміни магнітного поля Землі під впливом сонячного випромінювання.

Лекцію супроводжував влучно підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав відео- та фото матеріали із зазначеної тематики, що дозволило лекторові застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття. При цьому викладач надавав здобувачам можливість слухати, осмислювати й коротко записувати інформацію, а також на високому професійному рівні продемонстрував уміння встановити педагогічний контакт із аудиторією.

Здобувачі освіти та запрошені науково-педагогічні працівники на чолі із завідувачкою кафедри Світланою Літвинчук високо оцінили формат проведення відкритої лекції та доступність подання інформації. Вони відзначили, що лекція прочитана на високому науково-методичному рівні, добре структурована, інформативно насичена та послідовно викладена.

Колектив кафедри фізики та професійної безпеки бажає колезі успіхів і нових досягнень у його педагогічній діяльності!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершився щорічний конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який цього року проводився з нагоди 135-річчя НУХТ, традиційно за підтримки ректорату та керівництва виробничого цеху №7 ПАТ «Київхліб». Конкурс складався з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений! 30 травня 2019

Зустріч трудового колективу з народним депутатом відбулася у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

26 червня 2019 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулася зустріч трудового колективу з народним депутатом України Володимиром Мельниченком. З нагоди завершення навчального року, за творчий підхід до організації навчально-виховного процесу, якісну підготовку фахівців для харчової промисловості він ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч трудового колективу з народним депутатом відбулася у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 26 червня 2019

Наші другокурсниці – у ТОП-10 кращих європейських молодих  дегустаторів вина!

У рамках Паризької сільськогосподарської виставки-2023 відбувся Конкурс дегустації вин серед молодих спеціалістів – змагання серед молодих європейців, куди цього року були запрошені і представники з України. Серед конкурсантів були і здобувачки освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Анастасія Галаніна і Тетяна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші другокурсниці – у ТОП-10 кращих європейських молодих дегустаторів вина! 13 березня 2023

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся блискучий захист дисертації «Розроблення технології ферментованих молочно-рослинних продуктів» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Валерією Скуйбідою на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації 27 серпня 2025