На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулися відкриті заняття.
Професорка, д.т.н. Марина Білько прочитала лекцію «Виробництво мадери» з дисципліни «Технологія продуктів спиртового бродіння. Модуль 4» для здобувачів 4 курсу збірної групи ТБ-4+СК напряму підготовки «Харчові технології та інженерія». Лекція проходила у вигляді відеоконференції.
На початку лекції була представлена рекомендована навчально-методична література за темою лекції та її план. Далі лекторка навела класифікацію вин і перейшла до технології виробництва мадери, залучаючи здобувачів до обговорення.
Матеріал викладався вільно, послідовно, емоційно, виділялись основні моменти, сприйняття значно полегшувалося завдяки використанню рисунків, блок-схем і таблиць.
А асистент кафедри, к.т.н. Андрій Боярчук провів лабораторне заняття, присвячене технології виробництва безалкогольних напоїв, з дисципліни «Загальні харчові технології» для студентів біотехнологів 4 курсу.
Викладач почав заняття з інструктажу з техніки безпеки на робочому місці у лабораторії, доступно розповів про особливості отримання безалкогольних напоїв і необхідність ретельного контролю проміжних продуктів протягом усіх етапів виробництва. Далі здобувачі визначали вміст видимого і дійсного екстракту, кислотність, кольор, вміст діоксиду вуглецю тощо.
Подання матеріалу відбувалося у неквапливому режимі, що давало можливість занотовувати новий матеріал. Був постійний контакт зі студентами у вигляді питання-відповідь.
Обидва викладачі дотримувалися педагогічного такту та доброзичливості у ставленні до студентів.
На заняттях були присутні завідувач кафедри, доцент Анатолій Куц, викладачі кафедри, представник навчально-методичного управління університету.
Колеги відзначили, що і Марина Білько і Ярослав Боярчук продемонстрували глибоке володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією, й констатували їх належний науково-методичний рівень. Ярослав Боярчук отримав рекомендацію більше опитувати студентів за підготовленими протоколами.