Н У Х Т

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

12 жовтня 2020

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулися відкриті заняття.

Професорка, д.т.н. Марина Білько прочитала лекцію «Виробництво мадери» з дисципліни «Технологія продуктів спиртового бродіння. Модуль 4» для здобувачів 4 курсу збірної групи ТБ-4+СК напряму підготовки «Харчові технології та інженерія». Лекція проходила у вигляді відеоконференції.

На початку лекції була представлена рекомендована навчально-методична література за темою лекції та її план. Далі лекторка навела класифікацію вин і перейшла до технології виробництва мадери, залучаючи здобувачів до обговорення.

Матеріал викладався вільно, послідовно, емоційно, виділялись основні моменти, сприйняття значно полегшувалося завдяки використанню рисунків, блок-схем і таблиць.

А асистент кафедри, к.т.н. Андрій Боярчук провів лабораторне заняття, присвячене технології виробництва безалкогольних напоїв, з дисципліни «Загальні харчові технології» для студентів біотехнологів 4 курсу.

Викладач почав заняття з інструктажу з техніки безпеки на робочому місці у лабораторії, доступно розповів про особливості отримання безалкогольних напоїв і необхідність ретельного контролю проміжних продуктів протягом усіх етапів виробництва. Далі здобувачі визначали вміст видимого і дійсного екстракту, кислотність, кольор, вміст діоксиду вуглецю тощо.

Подання матеріалу відбувалося у неквапливому режимі, що давало можливість занотовувати  новий матеріал. Був постійний контакт зі студентами у вигляді питання-відповідь.

Обидва викладачі дотримувалися педагогічного такту та доброзичливості у ставленні до студентів.

На заняттях були присутні завідувач кафедри, доцент Анатолій Куц, викладачі кафедри, представник навчально-методичного управління університету.

Колеги відзначили, що і Марина Білько і Ярослав Боярчук продемонстрували глибоке володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією, й констатували їх належний науково-методичний рівень. Ярослав Боярчук отримав рекомендацію більше опитувати студентів за підготовленими протоколами.

Опублікований: 12-10-2020
Читайте також:
У зростанні динаміки розвитку харчової промисловості переконалися четвертокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Минулого тижня студенти 4 курсу разом із викладачами кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряною Романовою, Оленою Циганковою та Романом Мукоїдом у рамках проведення практичних занять відвідали Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WORLDFOOD UKRAINE 2018. WORLDFOOD UKRAINE – це майданчик для ділових зустрічей і пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У зростанні динаміки розвитку харчової промисловості переконалися четвертокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 жовтня 2018

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій відправив великодні посилки для бійців АТО

Доброю традицією в Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІХТ) є доброчинність, якою займаються і студенти, і викладачі. Напередодні найбільшого християнського свята – Великодня, колектив інституту за участі своєї студентської ради та волонтера Костянтина Скопи приготували для бійців АТО великодні посилки. Аби наші захисники змогли х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій відправив великодні посилки для бійців АТО 06 квітня 2018

Плідна зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок»

На запрошення гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» Олени Подобій до НУХТ завітали поважні гості, наші партнери, роботодавці, стейкхолдери – голова правління Асоціації парфумерії та косметики України (APCU), директор ТОВ «Астра-Косметик» Руслан Кузьменко, радниця генерального директора з питань с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» 12 лютого 2024