Н У Х Т

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

04 квітня 2025

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

Наскільки захопливим може бути світ під мікроскопом відкрили здобувачі першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під час першої, нарешті дійсно справжньої лабораторної роботи в лабораторії, опановуючи тему «Організація мікробіологічної лабораторії. Будова мікроскопа, техніка мікроскопії» в рамках дисципліни «Біологія клітин».

Цю роботу у межах педагогічної практики, яка є обов’язковою складовою освітньо-наукової програми «Біотехнологія» підготовки здобувачів ступеня «доктор філософії» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», провів здобувач ступеня PhD Всеволод Герасименко під пильним наглядом доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько. Під час проведення заняття Всеволод довів, що лабораторна робота – це не просто суха теорія, а знайомство з реальними викликами роботи у мікробіологічній лабораторії.

Студенти, у свою чергу, занурилися у світ біологічної науки – вони вчилися дотримуватися техніки безпеки, організовувати робоче місце мікробіолога, працювати з мікроскопом та відкривали для себе невидимий світ біологічних об'єктів. Модельні організми під мікроскопом раптом стали не просто клітинами – а цілим всесвітом!

Педагогічна практика – шанс не лише поділитися знаннями, а й надихнути інших на наукові відкриття. Першокурсники вдячні Всеволоду Герасименку за захопливу подорож у світ науки і бажають йому подальших успіхів у викладацькій діяльності!

Опублікований: 04-04-2025
Читайте також:
Опанування Soft Skills через духовний туризм

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» разом із гарантом освітньої програми Олегом Кузьміним взяли участь у міжвузівському студентському науковому семінарі-практикумі «Духовний туризм в Україні: Раббі Нахман & Григорій Сковорода», який провели кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Опанування Soft Skills через духовний туризм 15 листопада 2023

Триває профорієнтація від студентів

З метою інформування майбутніх вступників щодо переваг навчання та найкращих моментів студентського життя на кафедрі біотехнології і мікробіології студентка ІV курсу Валерія Бондарчук завітала до учнів 10 та 11 класів Житомирської загальноосвітньої школи № 14 І-ІІІ ступенів, які з цікавістю слухали розповідь про спеціальність біотехнолога. Студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває профорієнтація від студентів 20 листопада 2019

Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина)

До Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ приїхав старший експерт SES (Senior Experen Servise) з Німечини Gunter Pomp. Він поділився зі студентами спеціальності «Виробництво харчової продукції» секретами приготування страв німецької та європейської кухонь, зокрема котлет із твердим сиром, котлет зі соленими огірка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина) 16 жовтня 2019

Завітайте до нас – скористайтесь можливістю обрати професію до душі!

Саме з таким гаслом викладачі кафедри біотехнології і мікробіології між травневими святами вирушали до середніх навчальних закладів м. Києва та області. Адже допомогти майбутнім вступникам обрати вірний професійний шлях дійсно одна з найважливіших місій педагогів. Отож скориставшись нагодою запрошували на черговий весняний День відкритих дверей НУ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завітайте до нас – скористайтесь можливістю обрати професію до душі! 10 травня 2019