Н У Х Т

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

04 квітня 2025

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

Наскільки захопливим може бути світ під мікроскопом відкрили здобувачі першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під час першої, нарешті дійсно справжньої лабораторної роботи в лабораторії, опановуючи тему «Організація мікробіологічної лабораторії. Будова мікроскопа, техніка мікроскопії» в рамках дисципліни «Біологія клітин».

Цю роботу у межах педагогічної практики, яка є обов’язковою складовою освітньо-наукової програми «Біотехнологія» підготовки здобувачів ступеня «доктор філософії» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», провів здобувач ступеня PhD Всеволод Герасименко під пильним наглядом доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько. Під час проведення заняття Всеволод довів, що лабораторна робота – це не просто суха теорія, а знайомство з реальними викликами роботи у мікробіологічній лабораторії.

Студенти, у свою чергу, занурилися у світ біологічної науки – вони вчилися дотримуватися техніки безпеки, організовувати робоче місце мікробіолога, працювати з мікроскопом та відкривали для себе невидимий світ біологічних об'єктів. Модельні організми під мікроскопом раптом стали не просто клітинами – а цілим всесвітом!

Педагогічна практика – шанс не лише поділитися знаннями, а й надихнути інших на наукові відкриття. Першокурсники вдячні Всеволоду Герасименку за захопливу подорож у світ науки і бажають йому подальших успіхів у викладацькій діяльності!

Опублікований: 04-04-2025
Читайте також:
Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для майбутніх вступників відбувся яскравий майстер-клас із приготування кольорового органічного зефіру. Свою майстерність продемонструвала студентка 3-го курсу спеціальності «Харчові технології» Жанна Коробченко. Вона поділилася власним рецептом приготування солодощів, розказала історію ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників 02 березня 2018

Використання спеціалізованого програмного забезпечення та сервісів у професійній діяльності викладача

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся методичний семінар доцента Богдана Пащенка, який поділився власним досвідом використання сучасного програмного забезпечення та сервісів при викладанні. Під час семінару на тему «Використання спеціалізованого програмного забезпечення та сервісів у професійній діяльності викладача» він розповів про н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Використання спеціалізованого програмного забезпечення та сервісів у професійній діяльності викладача 24 березня 2025

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Optima Hotels&Resorts триває

На початку нового навчального року кафедра готельно-ресторанної справи радо приймала представниць найбільшої готельної мережі України – Optima Hotels & Resorts. До нашого університету завітали керівниця Навчального центру готельної і ресторанної справи, PhD з технічних наук Ірина Магалецька та менеджерка з корпоративної культури, заступниця кер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Optima Hotels&Resorts триває 08 вересня 2025

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200. Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності 11 січня 2017