Н У Х Т

ПАТ «Фармак» – ще одна потужна база практики для біотехнологів

31 січня 2018

ПАТ «Фармак» – ще одна потужна база практики для біотехнологів

Практика – подія, на яку хтось чекав із нетерпінням, а дехто просто як ще один етап навчання. Групі студентів – Анні Заярнюк, Ірині Курченко, Наталії Петренко, Анні Сусь та Олександрі Югас – випала можливість побачити реалії виробництва фармацевтичних препаратів на ПАТ «Фармак».

Історія майбутнього флагмана фармацевтичної галузі України розпочиналась у далекому 1925 році з виробництва хлороформу та саліцилової кислоти. І через 92 роки «Фармак» 8 рік поспіль (за даними компанії Proxima Research) є лідером фармацевтичного ринку України за обсягом продажів товарів «аптечного кошика».

З першого ж моменту практикантів вразила територія – наче невеличке місто зі своєю власною транспортною системою, центрами виробництва та керування. Жителі – привітний персонал, який відповість на всі питання від нестримних студентів. Леся Домбровська та Ольга Удодова провели вступний інструктаж, розповіли про структуру та призначення цехів. Відразу ж з’ясувалося, що частина студентів проходитиме практику у відділі контролю якості, інша частина – у цеху № 1.

Звичайно, побувати на сучасному сертифікованому виробництві – мрія чи не кожного студента. Практиканти одразу ж переконалися, що «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», «Промислова технологія лікарських засобів» та багато інших предметів, які вони вивчали, знаходять на виробництві своє практичне застосування.

У відділі контролю якості студентам довірили утилізувати прострочену сировину та готові лікарські форми. Тож вони мали справу (з усіма вимогами безпеки – через упаковку та в рукавичках) з усіма можливими діючими речовинами і допоміжними компонентами. Далі практикантів познайомили з базою ліків і навчили нею користуватися. Вони дізналися, з чого складається досьє готової лікарської форми, як виглядають протоколи аналізів на сировину.

Також студенти побували у лабораторії, де побачили в дії сучасне обладнання, яке кожний день підтверджує відмінну якість готової продукції ПАТ «Фармак», серед них прилади з визначення розчинення, спектрофотометри, сучасні хроматографи та багато інших.

І це тільки початок, бо невгамовні студенти не можуть не провести більш детальну «розвідку» на виробництві і в лабораторіях. Тож далі буде…

Опублікований: 31-01-2018
Читайте також:
Наукові дискусії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Уже протягом 89 років, навесні науковці нашого університету та гості відзначають День науки й збираються для представлення нових наукових здобутків на Міжнародній науковій конференції «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».  На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів також працювала секці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові дискусії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 квітня 2023

Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування поповнюється фахівцями, які підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою міжнародними сертифікатами. Наразі доцентка кафедри Ольга Нежива підтвердила рівень володіння англійською мовою успішним складанням іспиту B2 First (FCE) на рівні В2 та отримала міжнародний сертифікат Cambridge En...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою 03 серпня 2022

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal»

Магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ольга Степанова стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal». У матеріалі розповідається про здобутки нашої здобувачки освіти, освітню програму «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв», за якою вона навчається в нашому університеті, та перем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal» 14 грудня 2022

Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом

Цей тиждень на кафедрі готельно-ресторанної справи став тижнем зустрічей із рестораторами. Лекцію для студентів 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прочитав Рудольф Краєвський, засновник і бренд-шеф мережі закладів ресторанного господарства вегетаріанського спрямування «Vegano Hooligano Family», веган, лідер веган-спільноти і ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом 19 квітня 2019