Н У Х Т

Світла пам'ять колезіі…

01 вересня 2025

Світла пам'ять колезіі…

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 31 серпня 2025 року на 87 році обірвалося життя Заїнчковського Анатолія Олександровича – доктора економічних наук, професора, колишнього завідувача кафедри економіки і права НУХТ.

Народився Анатолій Олександрович 18 липня1939 року у с. Верхівня Ружинського району Житомирської області. У 1964 році  закінчив Українську сільськогосподарську академію (м. Київ). Працював в УкрНДІ економіки і організації сільського господарства (1961-65 рр., 1968-71 рр.); Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників, спеціалістів Держхарчопрому України (1971-80 рр.; 1991-95 рр. – проректор з навчальної роботи); з 1980 року – у Національному університеті харчових технологій, з 1995 по 2023 рр. – завідувач кафедри економіки і права.

Пішла з життя щира, порядна і добра людина, великий педагог і науковець.

Багато поколінь студентів пам’ятають його лекції. Це були не лише знання з економіки, а й уроки життя та мудрості – про чесність, порядність, відповідальність, людяність і гідність. Він умів знаходити слова, які торкалися серця, підтримати в найскладніші моменти й надихнути.

Він бачив у кожному людину, розкривав її таланти, вчив вірити у власні сили, нічого не боятися й ніколи не зупинятися на досягнутому. Його двері завжди були відкриті – як для поради з науки, так і для простого щирого слова підтримки.

Анатолій Олександрович був талановитим науковим керівником, який підготував десятки молодих науковців: під його керівництвом успішно захистилися 37 кандидатів економічних наук і 10 докторів економічних наук. Це яскраве свідчення його відданості справі та величезний внесок у розвиток економічної науки України.

Його ім’я назавжди залишиться в історії кафедри економіки і права НУХТ, в серцях колег і вдячних випускників. Його внесок у розвиток кафедри та університету важко переоцінити. Він залишив по собі не лише наукові праці та методичні розробки, а й духовний спадок – традиції доброти, взаємоповаги й любові до знань.

Щирі співчуття родині. Вічна пам’ять світлій людині!

Про час та місце прощання із Заїнчковським Анатолієм Олександровичем буде повідомлено пізніше.

Опублікований: 01-09-2025
Читайте також:
Пізнавальний майстер-клас від викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Профорієнтація стає ефективнішою, коли є не лише інформуванням, але набуває інтерактивних форм – тематичних лекторіїв, майстер-класів, вікторин тощо. Такий фаховий майстер-клас «Вимірюємо смак» провела доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько для учнів 9-го класу Васильківської гімназії № 6 (м. Васильків,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальний майстер-клас від викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 жовтня 2025

На 13 позицій вгору!

Освітній портал Education.ua представив оновлений за удосконаленою формулою рейтинг закладів вищої освіти . Він базується на відкритих даних про вступну кампанію, наукову, освітню та інноваційну діяльність вишів. Рейтинг сформований станом на 14 серпня на основі офіційних статистичних даних із різних джерел, зокрема Єдиної державної електронної ба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На 13 позицій вгору! 20 серпня 2025

Поглиблюємо наукову співпрацю з польськими колегами

Активно розвивається співпраця фахівців нашого університету з польськими колегами. Нещодавно вийшов черговий номер журналу «Scientific Journal of Bielsko-Biala School of Finance and Law», головним редактором якого виступив професор кафедри економіки праці і менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Ігор Галиця. Професор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглиблюємо наукову співпрацю з польськими колегами 09 листопада 2023

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на тему «Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна у кондитерській промисловості». Основна мета проведення семінару була пов’язана з поглибленням професійних знань в області застосування ферментних препаратів. Своїми напрацюванням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань! 22 квітня 2025