Н У Х Т

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021 року розпочала роботу англомовна International Conferenceon Advanced Mechanicaland Power Engineering (CAMPE-2021), яка зосереджена на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузях механіки рідин і теплообміну в енергетиці, енергозберігаючих технологій, що стосується сучасних і майбутніх тенденцій інженерного проєктування, нанотехнологій для вирішення інженерних завдань.

Участь у науковому заході взяли близько 100 науковців з України, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Індії, Китаю тощо.

Науковий колектив представників Національного університету харчових технологій та Національного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» узяв активну участь у роботі конференції. Професор кафедри репрографії КПІ, доктор технічних наук Євгеній Штефан і доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ, кандидат технічних наук Богдан Пащенко представили спільну доповідь «Environmental safety of heat and power enterprises», у якій йшлося про перспективи використання ефектів кавітації для практичного застосування на теплових електростанціях у технологіях очищення стічних вод. Були представлені основні переваги технології та обладнання для здійснення гідрокавітаційного очищення порівняно з відомими технічними рішеннями. Доповідь отримала багато схвальних відгуків, побажань подальшого розвитку та успіхів.

Доповідачі присвятили виступ члену свого творчого колективу, наставнику, співавтору, провідному спеціалісту у цій галузі, професору кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, доктору технічних наук Олександру Литвиненку, життя якого передчасно обірвалося за кілька днів до виступу. Своїм виступом професор Євгеній Штефан і доцент Богдан Пащенко вшанували світлу пам’ять колеги та відзначили, що наукові напрацювання й здобутки продовжують жити після своїх творців і викликають щирий інтерес та відгук у суспільстві, приносячи йому тим самим користь. 

Опублікований: 18-10-2021
Читайте також:
Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності

З 1 вересня здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання 3 і 4 курсів приступили до проходження практики. Метою виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань здобувачів із організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення зі сучасним о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності 15 вересня 2021

Провідні позиції НУХТ у міжнародному рейтингу Top Universities by Citations in Top Google Scholar profile

Webometrics оприлюднив січневу версію рейтингу «Найкращі університети за цитуванням в профілях Google Scholar», який відображає прихильність університетів до принципів відкритої науки і враховує цитованість перших 310 профілів авторів у Google Scholar за мінусом кращих 20. Рейтинг охоплює понад 5600 університетів світу, показник цитованості яких б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні позиції НУХТ у міжнародному рейтингу Top Universities by Citations in Top Google Scholar profile 01 лютого 2024

Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Дмитро Люлька та Юрій Вересоцький провели майстер-клас зі сучасних методів комп’ютерного 3D-моделювання для учнів випускових класів середньої загальноосвітньої школи №25 ім. В. Г. Белінського м. Києва. Учнів ознайомили та продемонстрували можливості новітніх систем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів 10 січня 2020

У контексті євроінтеграції вітчизняної галузевої науки

21 листопада відбулася XIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології у контексті Євроінтеграції», традиційно присвячена обговоренню сучасних напрямків харчових технологій і промислової біотехнології для визначення можливостей щодо перспектив євроінтеграції вітчизняної галузевої науки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У контексті євроінтеграції вітчизняної галузевої науки 27 листопада 2024