Н У Х Т

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021 року розпочала роботу англомовна International Conferenceon Advanced Mechanicaland Power Engineering (CAMPE-2021), яка зосереджена на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузях механіки рідин і теплообміну в енергетиці, енергозберігаючих технологій, що стосується сучасних і майбутніх тенденцій інженерного проєктування, нанотехнологій для вирішення інженерних завдань.

Участь у науковому заході взяли близько 100 науковців з України, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Індії, Китаю тощо.

Науковий колектив представників Національного університету харчових технологій та Національного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» узяв активну участь у роботі конференції. Професор кафедри репрографії КПІ, доктор технічних наук Євгеній Штефан і доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ, кандидат технічних наук Богдан Пащенко представили спільну доповідь «Environmental safety of heat and power enterprises», у якій йшлося про перспективи використання ефектів кавітації для практичного застосування на теплових електростанціях у технологіях очищення стічних вод. Були представлені основні переваги технології та обладнання для здійснення гідрокавітаційного очищення порівняно з відомими технічними рішеннями. Доповідь отримала багато схвальних відгуків, побажань подальшого розвитку та успіхів.

Доповідачі присвятили виступ члену свого творчого колективу, наставнику, співавтору, провідному спеціалісту у цій галузі, професору кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, доктору технічних наук Олександру Литвиненку, життя якого передчасно обірвалося за кілька днів до виступу. Своїм виступом професор Євгеній Штефан і доцент Богдан Пащенко вшанували світлу пам’ять колеги та відзначили, що наукові напрацювання й здобутки продовжують жити після своїх творців і викликають щирий інтерес та відгук у суспільстві, приносячи йому тим самим користь. 

Опублікований: 18-10-2021
Читайте також:
Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління раді були зустрічі на гостьовій лекції «Економічні тренди та сталий розвиток» із докторкою економічних наук, професоркою кафедри управління Економіко-гуманітарного університету Бельсько-гуманітарного університету в м. Бельсько-Бяла (Польща) Любов’ю Жаровою. Зустріч минула насичено і ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині 24 жовтня 2023

В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру

У нашому університеті завершується друга, остання сесія вступних випробувань для вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання (крім тих вступників, що вступали цього року на спеціальності, де необхідно було складати вступні випробування за технологією ЗНО). 2 серпня вступники, що вступають за інш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру 06 серпня 2018

Щодо проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня подискутували викладачі Львівського коледжу НУХТ

Голова циклової комісії готельного обслуговування Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ірина Тарасюк і  викладач циклової комісії економічних дисциплін Юлія Журавель взяли участь у дискусійних панелях з теми проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня та конференції «Упровадження дуальної форми нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня подискутували викладачі Львівського коледжу НУХТ 26 жовтня 2018

Запрошуємо на підсумкову конференцію ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. Національний університет харчових технологій призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо на підсумкову конференцію ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 06 квітня 2021