Н У Х Т

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 october 2021

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021 року розпочала роботу англомовна International Conferenceon Advanced Mechanicaland Power Engineering (CAMPE-2021), яка зосереджена на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузях механіки рідин і теплообміну в енергетиці, енергозберігаючих технологій, що стосується сучасних і майбутніх тенденцій інженерного проєктування, нанотехнологій для вирішення інженерних завдань.

Участь у науковому заході взяли близько 100 науковців з України, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Індії, Китаю тощо.

Науковий колектив представників Національного університету харчових технологій та Національного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» узяв активну участь у роботі конференції. Професор кафедри репрографії КПІ, доктор технічних наук Євгеній Штефан і доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ, кандидат технічних наук Богдан Пащенко представили спільну доповідь «Environmental safety of heat and power enterprises», у якій йшлося про перспективи використання ефектів кавітації для практичного застосування на теплових електростанціях у технологіях очищення стічних вод. Були представлені основні переваги технології та обладнання для здійснення гідрокавітаційного очищення порівняно з відомими технічними рішеннями. Доповідь отримала багато схвальних відгуків, побажань подальшого розвитку та успіхів.

Доповідачі присвятили виступ члену свого творчого колективу, наставнику, співавтору, провідному спеціалісту у цій галузі, професору кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, доктору технічних наук Олександру Литвиненку, життя якого передчасно обірвалося за кілька днів до виступу. Своїм виступом професор Євгеній Штефан і доцент Богдан Пащенко вшанували світлу пам’ять колеги та відзначили, що наукові напрацювання й здобутки продовжують жити після своїх творців і викликають щирий інтерес та відгук у суспільстві, приносячи йому тим самим користь. 

Published on: 19-10-2021
Read also:
Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», профес...

READ YOURSELF

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом 26 march 2025

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах виконання кваліфікаційної роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжуються дослідження магістрантки Марії Омельченко, яка навчається за спеціальністю «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін). На запрошення завідува...

READ YOURSELF

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 january 2024

Ще одна нагода для наукової молоді НУХТ поділитися результатами своїх наукових досліджень – конференція у Румунії

Партнери НУХТ із Університету «Штефан чел Маре» (Румунія) щорічно проводять наукову конференцію студентів і молодих вчених «Студенти Буковини», виступити на якій, поділитися результатами своїх наукових досліджень і цікаво провести час у колі румунських друзів ніколи не втрачали можливості наші здобувачі вищої освіти. Цей карколомний рік дещо попсу...

READ YOURSELF

Ще одна нагода для наукової молоді НУХТ поділитися результатами своїх наукових досліджень – конференція у Румунії 24 december 2020

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету

26 травня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Ректор університету, професор Олександр Шевченко розпочав його з привітання усіх присутніх і розповіді про життєдіяльність університету протягом останніх трьох місяців. Очільник нашого вишу висловив подяку працівникам господарчих служб, які з 24 лютого цілодоб...

READ YOURSELF

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету 26 may 2022